30 Mart 2015 Pazartesi

Hajroviç Hikayesi; Zararın Neresinden Dönsen Kârdır


Meselenin temelinde başarısızlık var aslında. Hajroviç transferi başlı başına bir başarısızlık öyküsü. Sadece 12 maç oynayan bir futbolcu için ödenen 3.5 milyon avro'luk bonservis bir yana, futbolcunun alacakları ödenmediği için Werder Bremen'e gitmesi de işin ayrı bir hikayesi. 

Ribery'nin kaçışıyla aynı hikaye aslında, Ribery'nin de bonservis bedelini biz ödemiştik, Hajroviç'in de ödedik. Hajroviç'in de bir Ribery olamayacağı açık, Werder Bremen yedek kulübesinde pas tutmak üzere. Hajroviç'in farkı, sözleşmesinde yazan bütün bedeli istemesiydi, hem başka bir takımla sözleşme imzalayacak, hem de bizden para kazanmaya devam edecek. Hikaye başarısızlık hikayesi, buna evet ama böyle de bir dünya olmadığını gün itibariyle gördük.

5 milyon avro beklerken, 92 bin avro gibi bir rakam alacak. Hikaye başarısızlık hikayesi ama Galatasaray'ın bu davayı kazanması da bir başarıdır. Daha kötüsü olabilirdi, olmadı. Zararın neresinden dönsen kârdır. Hajroviç olayını özetleyen en iyi cümle.

Hajroviç'in simgeleştirdiği o ara tramsfer dönemi de fazlasıyla karanlık, bu da Aysal için en büyük handikap. Aysal'a sevgimi, saygımı bilirsiniz ama o dönemin de açıklığa kavuşması gerekiyor. Başarısızlık büyük olduğu gibi, bu başarısızlığın maliyeti de bir o kadar büyük oldu. 

Prandelli davasında ise bu kadar şanslı olmayabiliriz, zor şartlar bizleri bekliyor olacak. Umarım ucuz atlatılır..

1 yorum:

  1. muhtemelen werdere imza attığı için tazminat alamadı.

    fifa hem kaçmasına izin verecek hem başka kulübe imza atmasına izin verecek bide üstüne tazminat alacak.bu olmaması gereken bir durum idi.ki olmadı.

    prandelli olayı farklı.prandelli çalışmıyor şu anda.bence prandelli konusunda kulüp yanlış yola saptı.prandelliye her ay maaşını vermeye devam edecekti.gelecek sezonda büyük ihtimal takım bulacağından maaşı kesilebilirdi tahminim.

    terimin milandan ayrılışıda benzer oldu.milan terime maaşını vermeye devam etti.lakin terim takım çalıştırmaya başlayınca maaş kesildi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir