11 Mart 2015 Çarşamba

Keşke Daha Fazlası Olabilseydi

Didier Drogba'nın Galatasaray'da yaşadığı her anı kutlamaya, hatırlamaya devam edeceğim. Transfer olduğu günü, çıktığı ilk maç ve ilk golünü, doğumgününü, Galatasaray'dan ayrılışını, unutulmaz gollerini gibi. Bunu bize hatırlatan Drogba'nın marka değeri, Didier Drogba'ya Galatasaray formasını giydirebilmek büyük işti, Galatasaray forması altında yaşadığı 1.5 sezonun oldukça güzel ve anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Bugün de Drogba'nın doğumgünü. 37 yaşına bastı "Legend". Chelsea ile de bir yıllık daha sözleşme yenilediğini şimdiden yazayım, biraz sonra yazacaklarımdan sonra "ama yaşlandı" diyecekler adına. Chelsea'nin şampiyonluk yürüyüşünde de payının büyük olduğunu düşünüyorum. Belki ilk 11'in değişmez bir parçası değil ama Diego Costa gibi bir ismin arkasında müthiş bir alternatif, takım içerisinde ise çok büyük bir karakter. Mourinho kendisinden vazgeçemezken Galatasaray'ın neden Drogba'dan vazgeçtiğinin cevabı ben de hala yok.

Drogba ligi önemsemedi dediler, kurtardığı birçok lig maçı sayabilirim. Şampiyonluk yolunda Akhisar Belediyesi, Mersin İdman Yurdu maçları gibi. Bir sonraki sezona geçerim Süper Kupa'da Fenerbahçe, ligde Beşiktaş maçı gibi. Avrupa maçlarını zaten saymıyorum, birlikte yazılan birçok destansı maç var. Juventus, Real Madrid maçları gibi

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında sakattı Drogba, çoğu maçı da sakat sakat oynamıştır. Bir ayağını sürüye sürüye oynadığı Fenerbahçe maçı var mesela, 1-0 kazandığımız. Galatasaray formasıyla da son maçı olmuştu, mükemmel bir futboldu bana sorarsanız. Chelsea karşısında varlık gösteremediği doğrudur ama hangi Galatasaraylı o deplasmanda varlık gösterdi? Sakat Drogba'nın da varlık gösterememesi doğal ama Drogba maç sattı, bilerek oynamadı gibisinden söylemlerde bulunmak bir Galatasaraylıya yakışmaz ama o dönem böylesine yorumlar yapıldı. Drogba'nın ne kadar Galatasaraylı olduğunu Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra anlamıştır bu arkadaşlar.

Drogba'yı getirmek büyük iştir, büyük vizyondur. Bazı ekonomik nedenlerle Drogba'nın gidişine ses etmediniz diyelim, bir derece anlarım bunu ama Drogba gittikten sonra ödenen bonservisler, paralar? O paraları gördükçe Drogba en az iki sezon daha Galatasaray forması giyermiş diyorum. Vizyonu yaratan Ünal Aysal ama bu gidişe ses etmeyen, Drogba'nın ardından da çok gereksiz paralar harcayan isim de Ünal Aysal. Drogba'yı getirirken ne kadar büyük iş yaptıysa, gidişinde de o kadar hatalıdır.

Drogba gibi bir ismi Galatasaray forması altında gördüğüm için gururluyum, daha fazla izleyemediğim için ise üzgünüm. Keşke daha fazlası olabilseydi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir