11 Mart 2015 Çarşamba

Mazi, Avrupa'yla Alakalı Yazılan Tarihlerle Dolu


Schalke 04 belki Real Madrid'e elendi ama Bernabeu'da 4-3 kazanmaları, muhteşem geri dönüşleri uzun yıllar hatırlanacak. Tıpkı Galatasaray'ın Real Madrid karşısında yaşadığı geri dönüş gibi. 3-0'ın rövanşında, kendi sahasında da 1-0 yenik devam ediyorken bir anda yakalanan ivme, maçın 3-1'e gelmesi, Drogba'nın oynadığı futbol derken o maçın 4-1'e gelmesi durumunda olabilecekleri az çok siz de tahmin edersiniz. Geldi de aslında, 4-1 oldu ama ofsattı, ben de gol zannettim, evin içerisinde koşarken farkına vardım. Mesele o gün turu geçmek de değildi aslında, tarih yazmaktı, buna inandık, en inanılması güç durumda biz imkan yarattık, unutmuyorum Mourinho'nun Raul Albiol'u oyuna alışını. İşin özü şu aslında, Galatasaray'ın alakasının olmadığı Avrupa maçlarından bile bir çıkarım yapmak mümkün, hemen maziye dönüyoruz. Galatasaray'ın mazisi, Avrupa'yla alakalı yazılan tarihlerle dolu. Bugün de Real Madrid maçına tekrar gittik, yarın da başka bir maçı hatırlayabiliriz, sonrasında yeni bir tarih de yazabiliriz. Bütün bunlar Galatasaray'ın Avrupa kimliğiyle alakalı..

1 yorum:

  1. Keşke R.Madrid e bu şoku yaşatabilseydik. Ancak Madrid deki maçı bizzat Madrid de Santiago Bernabeu da izlemiş bir kişi olarak edindiğim izlenim R.Madrid in G.Saray ı her koşulda eleyeceğine olan sonsuz güveni ve G.Saray ı hiç önemsememesiydi.
    Maçı izlerken G.Saray ın asla R.Madrid e bir tehdit oluşturamayacağını G.Saray taraftarı olarak sizde yaşıyor ve hissediyordunuz.Maç bitti bu nasıl R.Madrid dediğimizde skor tabelasında 3-0 yazıyordu.İstanbul daki maça da bu psikoloji ile çıktılar. Dün akşam Schalke maçını izlerken bu konu da benimde aklıma geldi. Ancak dün akşam izlediğimiz Schalke ile o zamanki G.Saray arasında dağlar kadar fark var.
    Hele dün akşam son 6 dakika da Schalke liler Casillas ile karşı karşıya kaldıkları 2 pozisyondan birini gol yapabilseler bugün tarih yazmışlardı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir