19 Mart 2015 Perşembe

Şampiyonluk Yolunda Hareket Etmek Daha Mantıklı Değil Mi?


Kimsenin gelecek hakkında fikri yok? Başkan kim olacak, acaba yeni yönetim Hamza Hamzaoğlu ile devam edecek mi, nasıl bir transfer bütçesiyle hareket edilecek gibi. Bu yüzden de Mayıs ayından önce ne söylense, hangi haber yapılsa hikaye. Şu an odaklanılan tek noktanın şampiyonluk olması gerekiyor ama şampiyonluğa inanmayan, Hamza Hoca üzerinden olumsuz tablo yaratmak isteyen o kadar Galatasaraylı var ki.

Normal şartlarda bu habere inanmayıp, gülüp geçmesi gereken dostların bu habere inanıp, Hamza Hoca'ya sallamak için fırsatı kaçırmamalarını gülerek takip ettim, gerçekten çok keyifliydi. Haberin herhangi bir tutar yanı yok ama onlar tutarlı hale getirdiler, 1 saat içerisinde kendilerini birer sinir küpü haline getirdiler.
 
Şu habere inanmaları ya da habere inanmayıp, Hamza Hoca'ya sallamak için fırsat yaratıp şu habere inanmış gibi yapmaları, gerçekten de bütün mesele bu. Merter Yüce diyoruz ya, 30 yaşına gelmiş, Akhisar'da bile forma şansı bulmakta artık zorlanan bir isim. Hamza Hamzaoğlu bu tip transferleri yaptırmak istese ligin devre arasında 50 kere yaptırırdı, imkan vardı ama kimse alınmadı. Bilal Kısa alınabilirdi mesela, büyük imkan vardı, gerek görmedi. O da biliyor, Galatasaray'a çalıştırmakla Akhisar'ı çalıştırmak farklı şeyler. 

Böyle bir yazıyı yazmak bile saçma ama yazmış bulunduk. Mesele bu haber de değil, mesele Galatasaray'ın şampiuonluğu, buna inanmak ve bu uğurda hareket etmek. Kişisel nefretleri, önyargıları, sabir fikirleri sezon sonuna bırakmak, başarı yolunda biraz hareketlenmek. Zor değil bu. Beğenip beğenmemek, sevip sevmemek insanların kendi karar vereceği bir olay ama şampiyonluğun da bu kadar imkanlı olduğu bir dönemde başarıyı istememeyi anlamam.

Böyle haberleri ciddiye almak, yalandan sallamak yerine biraz daha futbol içerisinde kalıp, Başakşehir maçını, Fenerbahçe derbisini, Yasin Öztekin'i, tercihleri, futbolu tartışalım, eleştirelim. Makul seviyede kalarak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir