3 Mart 2015 Salı

U-21; Sinan Gümüş 16 Maç 20 Gol


Galatasaray geleceğine yönelik en büyük heyecanı Sinan Gümüş üzerinde duyuyoruz diye söylesem çoğunluk bana katılır. Müthiş bir geleceği olan, Galatasaray adına yeni bir forvet adayı. Hatta Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullandığını da söyleyerek ülkemiz adına yeni bir umut. Burak Yılmaz'ın ardına 2. bir ismi koyamıyoruz, bu Galatasaray'da da Milli Takım'da da böyle. A takım seviyesinde henüz kendisini yeteri kadar izleyemedik ama ilk etapta Ümit Milli Takım'a davet edileceğini söyleyelim.

Kanat özelliği de yüksek olan, çok iyi bir sol ayak. A takımda bulduğu şanslarda kendisini kanatlarda izledik. Mesela Bursaspor maçında sonradan oyuna girdiğinde sağ kanatta başladı ya da diğer maçlarda forvet olarak hiç denenmedi. Özellikle de Burak Yılmaz'ın yokluğunda neden düşünülmediğini anlamadım. Umut Bulut sınırlı, Pandev yetersiz derken Sinan Gümüş yeni bir kazanım olabilirdi. Özellikle de Hamza Hoca yeni isimleri kazanmayı bu kadar denerken ve başarılı olurken. Onun da zamanı var diyelim. Koray Günter için de umutlar kararıyor derken bir anda takımın ilk stoper alternatifi olmayı başardı, belki de Semih Kaya'nın önüne geçti. Bilinmez.

Sinan Gümüş'ün de zamanı var. Bu sezonun devre arasında herhangi bir takıma kiralık gitmemesini de olumlu karşılıyorum. Çok fazla talibi vardı ama takımda tutuldu. Şu aşamada U21 ile devam ediyor ama en azından A takımla idmanlara çıkıyor, A takım adına da şansı yüksek ve Galatasaray'ın havasını soluyor, ortamı ezberliyor. Kiralık olarak giden futbolculardan da çok fazla hayır görmediğimizi belirtelim, gidip de gelişen, gelişme kaydeden çok az isim var. Oğuzhan Kayar, Berk Yıldız, Berk İsmail Ünsal gibi isimler kiralık olarak forma giyiyorlar mesela, hangisi gerçek anlamda gelişme gösterdi ve gelecek sezon takımda kalır izlenimi veriyor.

Sinan Gümüş, U21 performansıyla bile bu izlenimi veriyor işte. Gözümüzün önünde olması bu açıdan önemli. Bence de U21 adına fazla bir oyuncu, o seviyenin üstünde ama henüz A takım seviyesinde kendisini kanıtlayamadı, bir maçta patlaması lazım ve önümüzdeki Manisaspor karşılaşmadı bu anlamda iyi bir şans.

İstatistiğe gelirsek, U21 gol krallığında Sinan Gümüş'ün açık ara önde olduğunu görüyoruz. Çıktığı 16 maç var ve 20 gole ulaştı. Maç başına 1 gol ortalamasının da üstünde ilerliyor, her hafta attığı golleri de konuşuyoruz zaten. Bu anlamda rakipsiz. Beni korkutan istatistik ise şu oldu, Sinan Gümüş en az 15 maça çıkan futbolcular içerisinde en iyi gol yüzdesine sahip futbolcu. Ondan sonra 0.93 ile Volkan Glatt geliyor. Hatırlarsınız kendisini, 2003-2004 sezonunun genç yeteneklerinden. Fatih Terim büyük beklenti duyuyordu, kampa da götürmüştü ama o isimlerden bir tek Sabri Sarıoğlu parladı, başkası olmadı. 

Sinan Gümüş'ün ortalaması çok daha iyi tabii, iyi de bir profesyonele benziyor. Hedefleri var, kalmak istiyor, çalışıyor. Bence başaracak, çok iyi bir futbolcu kazanacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir