12 Mart 2015 Perşembe

Wesley Sneijder Vs. Dirk Kuyt


Dünya üzerinde en çok saygı duyduğum futbolculardan biridir Kuyt, müthiş bir profesyonel. Liverpool'dan Fenerbahçe'ye gelirken de keşke biz alabilseydik dediğim futbolculardan biriydi. Tecrübe ve kalitesini de Fenerbahçe formasıyla yaptıklarıyla gösteriyor, bu anlamda ülke futbolumuzu şereflendirdiğini düşünüyorum. 

Dünya Kupası'nda izledik, yaş da farketmiyor. Sağ bek oynadı kupada, daha ötesi var mı? Bu sezon geçtiğimiz sezonlarına oranla daha iyi durumda değil, son haftalarda düşüşte derken son derbide attığı golde kalitesini konuşturdu, böyle bir adam işte. Sneijder'i ise anlatmama gerek yok, zaten sürekli konuşuruz. 

Bu ikilinin aralarındaki mücadele de devam ediyor. Sneijder'in Ajax, Kuyt'un Feyenoord formasını giydiği dönemde 6 kere karşılaştılar ve Sneijder ve Kuyt'ın 2'şer galibiyeti var, iki de beraberlik. Liverpool ve Real Madrid dönemlerinde de bir kere karşılaştılar ve o maçı Kuyt'un takımı Liverpool kazandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerinde ise Sneijder'in üstünlüğü var. 3 maçı Galatasaray, 1 maçı Fenerbahçe kazandı. Bir de Süper Kupa finali var, penaltılara giden, o maçı da penaltılarla Fenerbahçe kazandı. Sneijder'in Fenerbahçe'ye attığı 3 gol var, Kuyt'ın ise 1 golü. Genel toplamda ise Sneijder 3 gol 2 asist, Kuyt ise 6 golde.

İkili arasında yaş farkı da var tabii. Kuyt 34 oldu, Sneijder ise 30 yaşında. Gerçi Kuyt'ın yaşı yok, böyle bir profesyonelin yaşı olamaz ama yaş haddi denilen olay bir noktada zorlar sizi. Sezon sonunda Feyenoord'a dönmesi bilinen bir gerçek gibi, Fenerbahçe'nin de Kuyt'u tutmak için zorlamayacağını düşünüyorum. Sneijder ise hala en yüksek seviyede, bu anlamda talipleri var ama Galatasaray'da devam edecektir o da. Yeni hedefi Hagi'nin sınırlarını zorlamak, Sneijder için asıl mücadele şimdi başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir