19 Mart 2015 Perşembe

Yasin Öztekin; Yarışın Simge İsmi


Uzun zamandır tanıdığımız, aramızda olan bir futbolcu ama yarattığı algı hala genç olduğu yönünde. Oysa 28 yaşına gelmiş. Düşündüm de ben de 28 olmuşum, gerçekten de zaman hızlı geçiyor. Yasin Öztekin ise bu olgunluğa adım attığı dönemleri iyi değerlendiriyor. Sezon başında gereksiz bir transfer olarak gördüğümüz bu adam bugün şampiyonluk yolunda simge isimlerden biri olmayı başardı. Şampiyonluk için ilerlerken, Yasin Öztekin'in yapacaklarına güveniyoruz. Müthiş bir gelişimdir bu, hırsla, inatla çalışmaya devam etti ve bu noktaya geldi. Kariyerinin de en istikrarlı, belki de en iyi dönemini yaşıyor. Gençlerbirliği, Trabzonspor, Erciyesspor günleri hep dalgalıydı ama bir şekilde yükselmeyi başardı, son olarak Galatasaray'la bu yükselişi taçlandırdı ama bu sefer zirvede kalmak adına elinden geleni yaptığını söylemek isterim. Umarım Hamza Hoca da hatasını anlar ve kendi yarattığı bu yıldıza daha adil davranır. Hesapta yokken Yasin Öztekin'i kazanan Hamza Hoca'dır ama son iki maçta yaptıkları da akılcı işler değildir. Kaybedilen 5 puan var ve bu 5 puanın ortak noktası Yasin Öztekin..

2 yorum:

  1. futbol çok değişken bir yapıda günümüzde.sistemler oyuncu profilleri ve ihtiyaçlar çok değişiyor.

    herkes alan savunmasını iyi yapıyor artık.eğer barca değilsen bu alan savunmasını sadece! pas yaparak delmek oldukça zorlaşıyor.haliyle yasin öztekin gibi gökhan töre gibi robben gibi dar alan adam eksilten ve asist yapabilen oyuncular rakip alan savunmalarının dengesini bozuyorlar.

    şunu bazen karıştırıyor yorumcular.geniş alan seven bu geniş alanda dripling yapan oyuncularla (a.kader keita,sercan yıldırım ,ahmet ilhan vs) dar alanda çalım atabilen ve pas yapabilen baskı anında topu kaybetmeyen oyuncuları bazen karıştırıyorlar.genelde hepsine küçük takım oyuncusu damgası vuruyorlar.öyle değil tabi.

    gökhan töre de yasin öztekin de büyük takım oyuncu profilinde.onları takım oyununa adapte edebilmek ve bu yönde desteklemek önemli.teknik adamların işide bu zaten.

    ronaldo ronaldo haline gelirken topla daha az oynayarak gelişimini tamamladı.çalım atması gereken yerde çalım basit oynaması gereken yerde basit oynayarak.q7 ise bu dengeyi tutturamadı.halı saha topçusu kıvamında kaldı.her topu aldığında çalım atma sevdası yetenekli oyuncuları bitiren önemli sorunlardan biri.

    yasin öztekin nin son dönem performansına baktığımında sneijderle telles yada olcan la sol kanatta tek pas oynayabiliyor.yada ceza alanına kayıp forvetleşebiliyor.

    burak kardeş hamza hocadan ümidimi kestim son başakşehir maçından sonra.şampiyon olsak dahi bence yola devam edilmemeli.tabi büyük hedefler varsa avrupada.

    olcan dan hala solbek yaratmaya çalışıyor.bruma formsuz vede nerde ne yapacağını henüz bilmiyor.ısrarla forma veriyor.daha önce de yazdım.galatasarayın ilk 11 i belli aga.şu anki 11

    muslera

    sabri-chedju-semih-telles
    olcan-hamit-selçuk-yasin
    sneijder
    burak

    YanıtlaSil
  2. bu arada teknik adam demişken şu roberto carlos u gelecek sezon için galatasarayda görmek isterim açıkcası.büyük takım hocası gibi hareket ediyor ki bu türkiyede az rastlanılan bir durum.memleket küçük takımın iyi hocaları ile doldu resmen.küçük futbolla skor almaya çalışan ve alan hocalar var.carlos bunlardan değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir