23 Nisan 2015 Perşembe

"Cam" Değil "Candan" Adam, Şimdi Nerede?


Beşiktaş, Sivok'u gözden çıkaralı çok olmuştu. Uefa listesine dahi yazmadılar ama kırılma haftaları geldiğinde de Sivok'u kazanmasını bildiler, onunla birlikte zirve yürüyüşü yapıyorlar. Bir de bize bakıyorum, gözden çıkarılmaması gereken isimlerin gözden çıkarıldığı, maalesef bu konuda da geri adım atılmadığı. 

Eboue'i bir yana koydum, maalesef yabancı sınırı engel. Keşke şu an takımda olsaydı diyoruz, orası ayrı. En ölü halinin bile sağ bek kere sağ bek olduğunu mevcut sağ beklerimize bakarak söylemek mümkün. Eboue çalışmalarına devam ediyor, parasını kazanıyor, Galatasaray ise kendisinden fayda sağlayamıyor, yazık. 
Hadi yabancı sınırına takıldı dedik, Dzemaili ve Pandev de şans bulamıyor, bu iki ismi de kazanma yoluna gidilmiyor. Devre arasında neden gönderilmedi bu isimler, madem oynamayacak, şans bulmayacaklardı gözden çıkarmak bir ihtimaldi ama bu da yapılmadı. Her açıdan çelişki.

Gökhan Zan'a geliyor aslında konu, şu haftalarda en çok ihtiyaç duyduğumuz isim. Semih Kaya'yı tartışıyorken, onun yokluğunda daha büyük sorunlar doğduğunu görüyoruz. Hakan Balta'dan stoper olarak istenilen verim alınamadı, Koray Günter ise oynarken kesildi. Koray Günter veya Hakan Balta performanslarının birbirinden çok farkı yoktu, o değişimi de anlamadım. Gökhan Zan olsaydı diyoum, formayı alırmış, oynarmış. Stoperlerin halini görünce net şekilde ortaya çıkan bir gerçek.

Geçen sezon Mancini de Gökhan Zan'a bu şansı vermişti, geldiği gibi kullandığı isimdi. En kritik Juventus maçlarının önemli isimlerinden biriydi. Bir önceki sezona bakıyorum, sezonu Gökhan Zan ile tamamlamıştı Fatih Terim, son haftalarda büyük katkısı olmuştu ve şampiyonlukta payı vardır. Bu sezona baktığımda ise nedensiz şekilde kadro dışı kalan, sonra takıma geri katılan, sonrasında tekrar kadro dışında bırakılan bir isim. 
Suçu ne, çok çalışmak. Çok çalışkan bir futbolcu. Kariyeri büyük sakatlıklarla anılır ama bu sakatlıklara rağmen hala bu seviyede kalmasının anahtarı da çalışmasıdır. Şu an da iyi durumda, çıksa oynar, maç eksiği falan da hissetmez bu adamlar, Emre Aşık da böyle değil miydi. 35 yaşında çıkar oynardı, haftalarca oynamamasına rağmen, sırıtmazdı. Maalesef elimizdeki tecrübeyi kullanamıyoruz, Gökhan Zan da bu hesap.

Hamza Hamzaoğlu'nu sezon içerisinde çok övdüm, yine överim. Birçok futbolcuyu kazandı, yeniden aramıza kattı. Emre Çolak'dan girer Bruma'dan çıkarım, Yasin Öztekin ile de zirve yaparım. Daha bunun Selçuk İnan'ı, Burak Yılmaz'ı var. Ama bu kazanımı yapan Hamza Hocam, bazı konularda çok katı, geriye bakmıyor, vermesi gereken şansı vermiyor. Gökhan Zan, Dzemaili ve Pandev gibi isimleri de kazanmasını beklerdim, bu futbolculardan fayda sağlamasını ama bunu yapmadı ya da yapmak istemedi, bilinmez.

Tüm bunlar bir yana, haftalardır Sabri Sarıoğlu kötü performansını izliyoruz, özellikle de Sabri Sarıoğlu. Sıfır durumda, tamamen negatif etki. Galatasaray bekleri ne hücumda ne de savunmada var ama Hamza Hamzaoğlu bu konuda bir arayış içerisinde değil. Geçtiğimiz haftalarda da yazdım; Semih Kaya, Chedjou, Günter ve Hakan Balta dörtlüsü en uygun çözüm diye ama Hamza Hoca arayış içerisinde olmadığı gibi, bu futbolculardan da memnun olduğunu söylüyor. O bunu söylerse o futbolcular kötü oynamaya devam edebilir, çünkü yerleri garanti.

Sabri Sarıoğlu gibi bir ismin takımın değişmezi olduğunu görüp, Gökhan Zan gibi bir ismin kadro dışı kalması benim canımı acıtıyor, ya sizin?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir