12 Nisan 2015 Pazar

Elleri Küçük Muslera


Facia geçen sezonun ardından Ünal Aysal başkan olmuş, Fatih Terim teknik direktörlüğe gelmiş ve doğal olarak kadroda büyük çaplı bir operasyon gerçekleşmiş. Ligin ilk maçı da Olimpiyat Stadı'nda İstanbul BB maçı, şimdilerin Başakşehir'i. Galatasaray adına güzel başlangıç, sıcak günler, taraftarlar gelmiş, güzel bir açılış.

2-0 kaybetti o maçı Galatasaray, fazlasıyla da kötü oynayarak. Doğaldır, yeni kuralan bir kadro, takım içerisinde formasyon ve futbolcu arayışları var. Bir süre daha sürdü bu zaten, ne zaman 4-4-2 geldi ve yakalanan istikrar Galatasaray'ı futbol anlamında çok yüceltti, üstüne de şampiyonluk geldi. Ama şu 11'in unutulmayacak yanları var.

Muslera'nın en çok eleştirildiği maçtır belki de. Bir de birkaç hafta sonrasında Karabük deplasmanı var, kırmızı kart gördüğü. Muslera için önemli bir para ödendi, o dönem bunu tartıştık, sorguladık. Lazio'ya Lorik Cana verildi, Uruguay'daki kulübüne de önemli bir bonservis. Elleri küçük dendi, çok fazla hata yapıyor denildi, bu maçta da topu sektirdiği için bu elleri küçük mevzusu uzun süre konuşuldu. 

Peki o Muslera ne yaptı, şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden biri oldu. Sonraki sezonda da bunu devam ettirdi. Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri olmayı başardı, bize gelmeden önce oynadığı Cupa America vardır, efsaneydi. 2010 Dünya Kupası'nda da devam etti bu. Bugün gelinen noktada ise Muslera'nın oynayamayacağı takım yok, bir tek Bayern. O da Neuer farkı. İşte Galatasaray böyle bir kaleciye sahip.

11'e bakınca göze çarpan diğer isim Çağlar Birinci. Bu adamın Galatasaray formasıyla iki şampiyonluğu var, ne katkı verdi dersek ise cevabı yok. Hakan Balta'nın sakatlığında bu maç 11 başlamıştı, sonra 18'e dahi girdiğini fazla görmedik.

Elmander yok mesela, önce Baros'la başlandı ve sonrasında Elmander'e dönüldü. Devamında da 4-4-2 geldi, önce Elmander & Baros, sonrasında Necati Ateş.

Ujfalusi sağ bekti bu maç, Servet Çetin & Gökhan Zan savunma ikilisinin bozulması da çok sürmedi. Kısa bir zaman sonra Ujfalusi & Semih Kaya'yı izledik.

Eboue bu maça sol açık başlamıştı, Riera hazır olmadığından. Gerçi Riera o sezona hiç hazır olmadı, Emre Çolak sol kanatta formayı ondan aldı, Eboue ise Sabri Sarıoğlu'nun yerine sağ beke geçerek efsane bir sezon yaşadı.

Sonunda ise Galatasaray şampiyon oldu. Play-off'lar falan, ne sezondu cidden..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir