29 Nisan 2015 Çarşamba

Emre Çolak'ın En Golcü Sezonu


Emre Çolak kronolojisi yapmaya gerek yok ama geçmişe basit anlamda dönmek gerekirse, kendisine ilk şans veren isim Rijkaard. Galatasaray ömrü uzun olsa belki sezon içerisinde daha sık kullanırdı, bilinmez ama genç futbolcuyu severdi. Sonra unutuldu, Hagi yüzüne bakmadı. Fatih Terim döneminde ise kimse şans ve ihtimal vermezken Emre Çolak kazanıldı, o şampiyonlukta da payı büyük oldu derken Galatasaray rotasyonunun iyi isimlerinden biri olmayı başardı ama beklenilen seviye bu değildi. Terim'den sonra düşüşe geçti, Mancini döneminde o kadar sık oynamadı, Prandelli hiç yüzüne bakmadı derken Hamza Hamzaoğlu kendisini yeniden kazanmayı başardı.

Hamza Hoca'nın kazanımları arasında Emre Çolak'a da yer veriyoruz, kadronun önemli parçalarından biri, en azından rotasyon anlamında. Trabzonspor ve Gaziantepspor maçında gösterdiği performans ortada ve belki de kalan haftalarda Emre Çolak 11 oynamaya devam edecek, beklentim de bu yönde.

Anlamadığım kısım ise daha önceleri de belirttiğim gibi, Emre Çolak sağ tarafta iyi işler yapıyorken, Hamza Hoca bu anlamda kazanım yapmış iken Emre Çolak'dan vazgeçti mesela, 18'e çekti yeniden onu. Yasin Öztekim o süreçte kazanıldı derken onu da kulübeye çekti, aynı şey Bruma için de geçerli. Emre Çolak yeni yeni oynamaya başladı, yeniden 11'e giriyor ama bu kadar iyi bir iş yapmış, doğru yoldayken yanlışa sapmak cidden hata, Hamza Hoca'nın bu kadar doğru arasında tüm doğruları götüren bir yanlışı. Umarım kalan haftalarda yarattığı doğru yolunda tekrar ilerler.

Attığı gol anlamında da Emre Çolak'ın en verimli sezonunu yaşadığını söyleyelim. İstatistiğe son oynanan Gaziantepspor maçını da dahil edersek 28 maçta 5 gol 3 asist. Son vuruş anlamında kendisini çok geliştirdiğini söylemek mümkün, iyi bir şutu, harika bir sol ayağı var ve özellikle kendisine gelen pasta gelişine, beklemeden vurduğu şutlar da en büyük silahı oldu, hatta onun imzası. 
 
23 yaşına geldi, artık gençlikten tecrübeye doğru yol almak üzere, bu yaşta Galatasaray'da birçok maça çıktı, hayati anlarda sahadaydı. Daha iyisini yapabilir, böyle bir teknik adamı bulmuşken de onun adına çalışmak en çıkar yol..

3 yorum:

  1. Türkiye liglerini yıllardır izliyorum ben Emre deki top kontrol - hakimiyet ve pas becerisini çok az futbolcuda gördüm hatta yerli malı isimlerde hiç görmedim. Antep maçında çekinmeden defalarca attığı uzun paslarla kaç kez oyunun yönünü değiştirdi hatırlamıyorum sanırım hepside isabetliydi 10 metreye pas atarken çekinen Selçuk oynuyorsa Emre bu takımda her türlü oynar artık. Eksiklerinin çoğunu giderdi hata yapma korkusunu aşmaya başlamış gibi kalan eksiklerini ancak oynayarak giderebilir artık belki biraz abartıyorum ama böyle devam ederse kısa süre içerisinde Galatasaray ı geçtim Milli Takımında değişmez isimlerinden birisine dönüşebilir çünkü Emre deki beceriler ve yapabilirlikler Türk futbolunda az değil direk yok.

    YanıtlaSil
  2. Sezon başında az daha Almeria'ya kiralık gidiyordu :)

    YanıtlaSil
  3. Emre son yıllarda G.Saray altyapısından yetişen en yetenekli futbolcu. Birçok Türk futbolcusunda olmayan önemli özellikleri var. Seri ,çabuk, şutör ve adam eksiltme .özelliği var. Emre nin daha iyi ye gitmesi için mutlaka yapması birkaç şey var. Birincisi topla daha az oynayıp, ayağında gereksiz top tutmadan topu zamanında ayağından çıkarması. Bu kötü huyundan ne yapıp yapıp vazgeçmesi lazım. Yapması gereken bir diğer önemli konu fizik gücünü ve dayanıklılığını geliştirmesi. Bunu yaptığı takdiirde Marsilya ve Fransız milli takımının orta saha dinamosu 1.67 cm lik Mathieu Valbuena gibi uluslararası bir yıldız olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir