14 Nisan 2015 Salı

Fırsat Transferleri #19; Stefan Reinartz

 
Stefan Reinartz nasıl bir futbolcu, tanımayanlar ve fazla takip etmeyenler için futbolcuyu bizlere nasıl tanıtırsın?
 
Hasan Yıldırım: Stefan Reinartz; 26 yaşında, 1.89m boyunda, stoper ve önlibero olarak oynayabiliyor. Reinartz'ın nasıl bir futbolcu olduğunu açıklayabilecek en iyi kelime "görev adamı" kesinlikle. Uzun boyuyla hava toplarında etkili bir futbolcu. Çok koşan, mücadele etmeyi seven, savaşan bir futbolcu. Orta sahada oynarken orta sahanın defansif yükünü çeken isim. Savunma önünde hem kesici rol oynuyor, hem de güçlü fiziği ve sert futboluyla rakibi ilk karşılayan oyuncu oluyor. Stoperde oynarken de iyi bir kesici. Topu çok iyi kullanabildiğini söylemek zor. Ama çok kötü de sayılmaz. Oyunun hücum yönünde çok etkili bir futbolcu değil. Tek yönlü bir futbolcu desek yanlış olmaz. Ama haddini bilerek oynuyor. Yani maç içinde gereksiz risklere giren bir isim değil. Hızlı, çabuk, teknik, driplingi etkili, adam eksiltebilen, oyun zekası üst düzey bir futbolcu değil. Daha çok 'süpürücü' dediğimiz tarzda; rakibin hücum silahlarına ilk basan, top çalan, savunmasını rahatlatan, markajı iyi, ikili mücadelelerde güçlü, basit oynayan faydalı bir oyuncu. Defansif açıdan hem orta sahada, hem stoperde oynatılabilecek bir joker.
 
Önemli bir isim değil belki ama tam anlamıyla bir görev adamı. İyi bir çapaya ihtiyaç var, arkayı toparlayabilecek, o noktada bence bir aday. Ayrıca stoper performansı da fena sayılmaz, hatta ülkemiz şartları açısından iyi. Sence bu futbolcunun düşünülmesi doğru bir adım olur mu?
 
Hasan Yıldırım: Reinartz'ın görev adamı olduğu konusunda daha önce de belirttiğim gibi sana katılıyorum. Bizim de orta sahada defansif olarak bu tarz bir futbolcuya ihtiyacımız olduğu konusunu seninle bu "Fırsat Transferleri" yazı dizisinde çok dile getirdik. Reinartz bu açıdan iyi bir alternatif. Sezon sonu sözleşmesi bitecek. Yıllık ücretinin de çok yüksek olduğunu zannetmiyorum. Hem savunma için, hem orta saha için iyi bir alternatif olabilir.
 
 
Bu sezon toplamda 17 maça çıktı, attığı 1 de gol var. Takımının önemli görev silahlarından biri ama sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Leverkusen kendisiyle neden devam etmiyor olabilir ve futbolcunun talipleri ne ölçüde olacaktır? Bence fazlasıyla makul bir hamle.
 
Hasan Yıldırım: Reinartz'ın sıkıntısı 2 sezondur yaşadığı sakatlıklar. Geçen sezonun çoğunda sakattı ve sadece 22 resmi maçta forma giyebildi. Aslında 2013-2014 sezonuna iyi başladı. Ligde ilk 9 hafta ilk 11'de başladı, 8'inde 90dk oynadı. Sonrasında sakatlandı ve ligin sonuna kadar sadece 5 maçta (2 kere 90dk) forma giyebildi. Bu sezon da gözünden yaşadığı sıkıntı nedeniyle çoğu maçta kadroda yer almadı. Takımın ilk 11 oyuncu değil, sadece alternatif. Ligde 13 maçta oynayabildi, 6 maçta ilk 11'de sahaya çıktı, sadece 5 maçta 90dk sahada kalabildi. Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 maçta forma giydi; 2 kere ilk 11'de sahaya çıktı, 2 maçta 90dk oynadı. Reinartz; Bayer Leverkusen için Bender'li, Rolfes'li, Castro'lu orta saha için bir alternatif. Birkaç gün önce stad içinde bir kavgaya karıştığı için sözleşmesi feshedilen Emir Spahic'in kadrodan ayrılması sonrası, sezon sonuna kadar Ömer Toprak'lı, Tim Jedvaj'lı, Papadopoulos'lu Leverkusen savunmada daha fazla yer bulabilir. Geçen sezon Napoli'yle anılmış, ama teklifi reddettiği haberleri medyada yer almıştı. Bu sezon ise adı Everton'la anılıyor. Sezon sonuna kadar Reinartz'la ilgilenen takım sayısı daha da artacaktır. Bundesliga'dan da birçok talibi olacağını tahmin ediyorum.
 
Futbolcu hangi özellikleriyle ön plana çıkıyor, Galatasaray'a gelmesi durumunda neleri değiştirebilir, ne yönde bir katkı sağlar?
 
Hasan Yıldırım: Daha önce de belirttiğim gibi defansif açıdan bir joker. Çok mücadeleci bir isim. Tabiri caizse pes etmeyi sevmeyen yapısıyla ve ikili mücadelelerde etkili olmasıyla ön plana çıkıyor. Defansif açıdan takımın görünmez kahramanlarından olabiliyor. Özel bir futbolcu değil. Ama çok faydalı bir futbolcu olduğu aşikar. Galatasaray orta sahası için iyi bir alternatif olabilir. Savunmanın önünü toparlayabilir, orta sahayı defansif olarak rahatlatabilir, gerektiğinde stoper için de iyi bir seçenek olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir