7 Nisan 2015 Salı

Kupa Yıldızları; Blerim Dzemaili & Goran Pandev


Hamza Hoca'nın kazanımları var, "bundan olmaz" gözüyle bakılan birçok ismi yeniden kazandırdı, şans verdi. Burak Yılmaz, Hamza Hoca ile birlikte yeniden yükseldi, Selçuk İnan ise eski günlerine döndü, Yasin Öztekin en önemli kazanımıydı, Hamit Altıntop şu sıralar takımın en çok övülen ismi. Sadece ilk 11 adına da değil, rotasyon anlamında da kazanımları var, kazanmak uğruna bazı gereksiz ısrarları da var (Olcan Adın misali) ama Pandev ve Dzemaili konusunda istekli olduğunu hiç düşünmüyorum. 

Kendisi de söyledi zaten, oyun planlarıma uymuyor diye. Saygı duyarım, olabilir, oyun planlarına da uymayabilir ama sahaya çıkan 11'i, Galatasaray'ın oyun tarzını da gördükten sonra bu iki ismi de kazanmaya değerdi diye düşünüyorum. Dzemaili bazen kenardan gelip etki etmeye çalışıyor ama özellikle Pandev'e hiç şans vermediğini, Burak Yılmaz'ın yokluğunda dahi durumun değişmediğini görüyoruz.

Pandev tecrübeli bir isim. Gekas'ın tecrübesiyle yarattığı etkiyi yıllarca izledik, Fenerbahçe'li Kuyt'ın 35 yaşında olmasına rağmen profesyonelliği ve tecrübesiyle müthiş katkı sağladığını görüyoruz, bu tip isimler de var ülkemizde. Pandev'den de beklenen buydu aslında. 32 yaşında bir isim, kariyerinin son virajını dönmek üzere, muhteşem bir tecrübe ve özellikle de bu kırılma anlarında Pandev tecrübesi katkı sağlardı. 

Karabükspor karşısında Umut Bulut'un kaçırdığı golleri izledik. Umut Bulut'un getirdiği farklı şeyler var belki, mücadelesi, savaşı, hareketli oyunu gibi ama bir forvette istediğim temel özellik bitiricilik, özellikle de tek forvet oynayan bir futbolcuda. Artı olarak Umut Bulut'un top tutma özelliği yok, top tutma özelliği olan, sırtı dönük oynayabilen bir forvetin de 4-2-3-1'in o arka 3'lüsüne büyük fayda sağlayacağını düşünürüm. Pandev de mücadele, fizik, hareket anlamında belki sıkıntılı ama top tutma özelliği, gol koklaması, doğru yerde doğru zamanda olması Galatasaray'ın büyük bir artısı, daha da önemlisi önemli bir hamle fırsatı olurdu ama belli ki Hamza Hoca kendisini tamamen gözden çıkarmış.

Dzemaili için ise kupada oynanan Eskişehirspor maçından sonra söyledikleri hoşuma gitmemişti. Basın önünde bir futbolcu için "kendisini düşünmüyoruz ama hazır olması için oynattık" söylemi yanlıştı. Nitekim, Melo sakatlandıktan sonra Dzemaili bir numaralı orta saha alternatifi konumuna geldi. Selçuk İnan & Hamit Altıntop uyumu mükemmel ama Dzemaili'nin de bir şekilde daha fazla şans bulmasını, gelecek sezon için de takımda kalmasını beklerim. 14 yabancılı yeni düzende Dzemaili gibi bir isim müthiş fayda sağlardı, katkısını gelecek sezondan itibaren yaşardık.

Fenerbahçe'de Alper Potuk'u özel kılan özellik dikine müthiş çıkması. Neredeyse durdurulması imkansız bir özellik. Eskiden de Melo yapardı bu işleri, şimdi dikine hızlı çıkan bir orta sahamız yok, Dzemaili dışında. Ama Dzemaili'nin bu özelliğini kullanmak adına da bir çaba yok. Özellikle 60'dan sonra oyuna girdiğinde o skoru tutamayan Galatasaray'ın skor anlamında daha ileriye gitmesi için çok fayda sağlayabilirdi.

Hamza Hoca'yı her fırsatta övüyor ve beğenimi dile getiriyorum ama bu konuda hata yaptı, Pandev ve Dzemaili'yi de kazanmasını, bu isimleri kupa futbolcusu olmanın dışına taşımasını beklerdim. Gözden çıkarılmayacak kadar kaliteli isimler olduklarını düşünüyorum. Kariyerlerine, tecrübelerine kimse laf edemez..

1 yorum:

  1. Belediye maçında oyuna aldı sahada yoktu 1 kişi eksik oynadık resmen oyunu felan tutamadık yani o önermeye katılmıyorum bu adamlar zaten burayı çok düşünmüyor. Buna rağmen kupada ciddi katkı aldık zaten fizik durumları şu an ancak kupayı kaldıracak düzeyde. Pandev çok sevdiğim oyuncudur İnter dönemindede harikaydı asıl sonradan oyuna dahil olmasını beklediğim isim ama Hamza hoca o tercihi yapmıyor ki zaten kendiside sezon sonu İtalyaya dönüyor. Dzemaili de aynı şekil sözleşmesi var ama o da gidicektir zaten bu adamları şu anda telafuz etmemizde temel neden Burak - Melo - Semih ki 2 hafta sonra bu isimlerde hazır olacak o zaman kadroyada almaz muhtemelen Hamza hoca. Benim asıl anlamadığım Sinan ın yeterince şans bulmaması ayrıca Emre bir ara gerçekten çok iyiydi nedense formaya hasret kaldı asıl konuşulması gereken bunlar bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir