18 Nisan 2015 Cumartesi

SC Nostalji #14; Bülent Akın

8 milyon dolar gibi bir bonservisle transfer edilmişti, o dönem için çok büyük para ve kimin için böyle bir rakam ödenirse doğal olarak büyük beklentileri de beraberinde getirir. Serkan Aykut da bunun kurbanı oldu (bence başarılı olmasına rağmen) Bülent Akın da bunun kurbanı oldu. Üstelik Bülent Akın'ın Lucescu döneminde fazlasıyla şans bulduğunu belirtelim, o 2 sezonda bir anlamda prensiydi bile diyebiliriz.

Lucescu ayrılıp Fatih Terim geldiğinde, Lucescu'nun prensi olmadığımı kanıtlayacağım diyordu Bülent Akın. Ama sözleşme skandalı onu bir anda bedavaya Galatasaray'dan aldı götürdü. Bolton'a gitti, sadece 1 maç oynayabildi derken sonrası kariyer anlamında yokuş aşağı, fazlasıyla gözden düştü. O dönem çok sorgulanmadı aslında bu durum, Bülent Akın'ın bedavaya gitmesi, o sözleşme skandalı da Galatasaray'ın skandal işlerinden biridir ama Bülent Akın'ın yarattığı olumsuz algı olayın irdelenmesini engelledi.

İyi bir defansif orta sahaydı, Lucescu ondan iyi bir görev adamı yarattı. Beklentiler daha yukarıdaydı, genel kesim hayal kırıklığı olarak algılar ama kötü bir isim asla değildi, bu anlamda Mustafa Sarp muamelesi yapmanın herhangi bir mantığını göremiyorum. Hatta öyle bir görev adamıydı ki, zamanı geldi stoper bile oynatıldı. Yıllar içerisinde Ayhan Akman da bunu yaşadı mesela, ofansif bir oyuncuydu ama Galatasaray kariyerine bakın, oynamadığı pozisyon yoktur. Bülent Akın da bu anlamda defansif bir joker oldu.

Transferi için Hagi ısrar etti denilir, ne kadar doğru bilemem. Lucescu'nun futbolcuyu tanımadığı büyük bir gerçek ama iyi fayda sağlamasını bildi, gerçi transfer edilen hemen hemen herkesten maksimum faydayı sağlamasını bildi. Herhangi bir teknik adam bunu başaramaz, az parayla büyük işler başarmak, çıtayı aşağı düşürmemek Lucescu vari dehaların yapabileceği bir iş.

Bir lig şampiyonluğu ve Avrupa Süper Kupa şampiyonluğu var Bülent Akın'ın. 2 sezonluk Galatasaray kariyerinde bence güzel işler başardı, iyi günler gördü ama Galatasaray sonrası kariyerinin böyle bir düşüş yaşaması, bir anda çakılması da ilginç. Galatasaray'dan ayrıldığında 24 yaşındaydı, önünde de önemli bir gelecek olabilirdi ama başaramadı, erken söndü. Galatasaray'da kalsaydı belki de farklı bir noktada olurdu, o da bilinmez ama Bülent Akın'ın büyük yanlışıdır. Zamanında Berkant Göktan'ın yaptığı yanlış misali..

2 yorum:

  1. o zamanlar bilmiyorduk futbolun arka bahçesinde neler olduğunu.ben dahil herkes şaşırmıştı 8 milyon dolara.ama o dönemler insanın aklına başka şeyler gelmiyordu.

    şimdi anlıyoruzki birileri fena halde malı götürmüş.daha öncede yazdım.bu rakamlar alıcı ve satıcı arasında yöneticiler tarafından paylaşılıyor.olan kulüplere oluyor tabi.yöneticiler yıllardır kulüpleri soyup soğana çevirdiler.

    tek çözümü var bu işin.kulüpler özelleşmeli.net

    YanıtlaSil
  2. fener e attığı gol dışında aklımda olumlu ir yanı yok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir