14 Nisan 2015 Salı

Melo'nun Dönüşüyle Ortaya Şampiyonluk Kadrosu Çıktı


Sezonu kapattığı söyleniyordu ve Melo'nun yokluğunda Galatasaray'ın şampiyonluğu kaybettiği. Elbette Melo'yu aradık, özellikle de savunma sertliği noktasında. Takımın skoru koruyamama mevzusunda da Melo'nun yokluğunun payı olmuştur ama takım Melo'nun olmadığı noktada da şampiyonluğun en büyük favorisiydi ve hala lider. Melo sonrasında da çok daha güçlü ve şampiyonluk yolunda iddiasını fazlasıyla yükseltti.

Yine de sabır göstermek lazım, özellikle de Trabzonspor maçında. Burak Yılmaz olayı hala sıcak, o da erken dönmüştü, bu dönüşü överken çok daha fazlasını kaybettik. Melo'nun bu anlamda tam hazır olması şart ama kalan haftalar anlamında Melo'nun dönüşü de tüm taşları yerine koydu, bir anda ortaya şampiyonluk kadrosu çıktı.

Muslera
Sabri Chedjou Semih Telles
Melo Selçuk
Hamit Sneijder Yasin
Burak

Her şerde bir hayır diyeceksek, Melo'nun yokluğunda Hamit Altıntop'u kazandık, eski Hamit Altıntop geri döndü. Tüm sakatlık, kayıp sezon etkilerini de üzerinden attı ve kalitesiyle fark yaratan isimlerden biri. Elbette Melo değil, o sertliği sağlayamaz ama onun sahada olmasının yarattığı bir akıl, sakinlik, kalite var. Galatasaray orta sahasını savunma anlamında tek başına sırtlamak imkansız, Melo dahi bunu sağlayamaz ama Melo'nun getirdiği sertliğin yanına Selçuk İnan, Hamit Altıntop ve Sneijder gibi kalite ayakların varlıklarını eklediğimizde ideal 11 ortaya çıkıyor.

Semih Kaya'yı beğenmeyen çoktur ama bu takım adına olmazsa olmaz olduğu gerçeğini de ligin ikinci yarısından bu yana görüyoruz. Koray Günter potansiyel, Hakan Balta ise tecrübedir ama Semih Kaya'nın kademelerini, sol bekinin açıklarını kapatmasını, mücadelesini, hızını arıyor bu savunma. Açık alan veriyor Galatasaray ve geriye koşuyor. Çok fazla kontra yediğini görebilirsiniz, hücumda kalamamanın da getirdiği bir durum bu ama savunması da güven vermiyor. Semih Kaya şart ve onun dönüşü de en az Melo kadar değerli.

Hamit Altıntop'un sağ kanada geçmesi de takım savunması konusunda bir artı. Bruma kadar hızlı değil belki, Bruma'dan beklediğinizi size vermeyecek ama Hamit Altıntop'un katacakları şu aşamada Bruma'dan fazla. Belki Bruma iyi bir hamle silahı ama Hamit Altıntop denge ve sakinlik demek. Sabri Sarıoğlu'nun da savunmada olmadığını, geri koşmadığını görüyoruz. Orayı dengelemek lazım, bu anlamda Hamit Altıntop o kanadın çaresi.

İşin özü, ideal 11'ini tekrar yakaladı Galatasaray..

6 yorum:

  1. Türkiyenin en vasat stoperi Semih Kaya nın bu takımın olmazsa olmazı yani vaz geçilemezi tanımına inanamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben bu kadroyu denerdim:

    Muslera
    Hamit Chedjou Semih HakanBalta
    Melo Selçuk
    Sağkanat Sneijder Yasin
    Burak

    Hamit'i sağ öne atıp, hucümdayken 3'lü savunma oynanabilir. Bu diziliş ile, Chedjou topla çıkabilen, Semih te süpürebilen futbolcular olduğu için, hızlı kanat forvetleri olan takımlar hariç, sağlam bir savunma hattı oluşturabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen katılıyorum, o sağ kanat da Bruma olur :) Ama yüksek tempoda Hamit de Balta da aşırı zorlanır.

      Sil
  3. Semih bence çok farklı bir stoper.Kimine göre iyi kimine göre çok kötü.Basit oynayabilmek zayıflık değildir.Bence avrupanın ilk 15 takımı hariç tüm takımlarda banko oynar.bir iki yıla kadar düzgün bir takıma giderse fikirler değişir herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim anlamadığım nokta Semih Kaya için vasat stoper denmesi, hadi buna tamam desek o vasat ismin yerine kimse daha iyisini koyamıyor. Mevcut şartlar üzerinden yürüyorum tamamen..

      Sil
  4. Burak Bey; Maalesef G.Saray da çok ciddi stoper sorunu var. Semih Kaya bana göre G.Saray ın stoperi değil İnanın bundan sonraki haftalarda oynarsa her maçta yaptığı bireysel hataları tekrarlayacağından endişe ediyorum ki telafisi olmayan maçlar başlıyor..Koray da asla büyük takımın yükünü çekecek özellik de stoper değil.Israr edilse de olmayacak.Olması grereken Gökhan Zan ı takıma kazandırmakdı.Ama olmadı.Mevcut şartlar da yine en iyisi tecrübe,zamanlama, pozisyon alma bilgisiyle herşeye rağmen H.Balta

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir