8 Nisan 2015 Çarşamba

Semih Kaya'lı Galatasaray


Semih Kaya'nın da beğenmeyeni çoktur ve maalesef Galatasaray içerisinde bu söylediğim. Üst düzey bir stoper olmadığı doğrudur ama keşke Semih Kaya'nın değerini de onun yokluğunda anlamasaydık. Burak Yılmaz konusunda bu oldu ve çoğunluk artık aynı düşünüyor. Semih Kaya konusunda da bu düşüncenin hakim olacağını düşünüyorum, çünkü Semih Kaya'nın yokluğunda Galatasaray savunması gerçekten büyük sıkıntı yaşıyor. 

Galatasaray'ın skoru tutamamasında en önemli sorun bence de Felipe Melo. Bu yüzden de Semih Kaya'lı şu kadar gol yedik, o olmadan bu kadar gol yedik olayı kısmen doğru, Melo da o istatistikte önemli bir etken ama yine de Semih Kaya'nın değerini belli eden bir istatistik. 

Hakan Balta'nın tecrübesine büyük saygım var, Koray Günter'in de potansiyeline ama şu aşamada Semih Kaya'nın yerini dolduramadıklarını düşünüyorum. Semih Kaya hareketli ve mücadeleci bir isim. Chedjou ile uyumu da en yüksek futbolcuydu ama Semih Kaya'nın yokluğunda savunma hattı o kadar da hareketli değil, özellikle de kademe sıkıntıları, ön alanda basma olayı Semih Kaya olmadığında tam anlamıyla gerçekleştirmiyor. Semih Kaya'nın yanında oynadığı bek'in de açıklarını kapattığını düşünüyorum, aynı etkiyi yerine oynayan stoperlerde göremedik ve bu da önemli bir savunma sıkıntısı.

Semih Kaya'nın değerli olduğunu ve kendisini mumla aradığımızı düşünüyorum. En az Burak Yılmaz, Melo kadar önemli bir eksiklik. İstatistik tablosu da ortada zaten.

Semih Kaya'sız 22 gol yemiş takım, Semih Kaya oynadığında yenilen gol sayısı 10. Semih Kaya'lı 5 maç gol yemeden tamamlanmış, Semih Kaya olmadığında ise sadece 1 maç. Semih Kaya varken kazanılan 32 puan, o olmadığında kazanılan 26 puan. Özellikle de yenilen gol sayısında 2 katından fazla bir artış olduğunu görüyoruz.

Semih Kaya genç ama buna rağmen tecrübeli bir isim. Beğenmeyeni çoktur, Koray Günter güzellemelerini, Hakan Balta'ya saygı duruşunu ben de yapıyorum ama Semih Kaya'ya da büyük ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Bu anlamda ara iyi gelecek, Trabzonspor karşısında Semih Kaya'yı izleriz diye düşünüyorum..

1 yorum:

  1. Semih Kaya yı G.Saray içerisinde maalesef beğenmeyen çok derken, bunların en başında gelenlerden biriyim. ' Semih Kaya nın 'üst düzey bir stoper olmadığı doğrudur ' tespiti yazınızda size katıldığım tek cümle. Evet doğru G.Saray ın stoperi üst düzey olmalıdır. Semih Kaya ne yazık ki vasat bir stoperdir. Neden vasat bir stoper.?
    Öncelikle yaşına göre ağır, ikinci hamlesi yok, kolay çalım yiyor, üç seneyi geçti banko oynuyor hala zamanlamayı, pozisyon almayı öğrenemedi. Ayağı iyi değil, topu oyuna sokmada, oyun kurmada son derece yetersiz. Bir stoper de olması gereken sertlik ve yıldırıcılık yok. G.Saray da ve milli takımda oynadığı maçlarda yenilen gollerin istatisliğini çıkarın büyük çoğunluğu Semih Kaya dan kaynaklanan bireysel hatalardandır.
    En önemli meziyeti cepheden ve yandan gelen topları karşılamak ve ayağındaki topu en yakınındakine vermek. Bu mudur G.Saray ın stoperinde olması gereken özellikler ?.
    Rıdvan Dilmen in tanımıyla Semih Kaya 'forvetlerin sevdiği yumuşak stoper ' tipidir ve bu tanımlamadaki bir futbolcu asla G.Saray gibi üst düzey takımın stoperi olamaz. Semih Kaya Fatih Terim in ben yarattım egosuyla Türk futboluna şişirdiği bir balondur.
    Gerçekçi ve adil olalım milli takım stoperliğini rakip F.Bahçe nin stoperi Egemen mi hak ediyor Semih Kaya mı ? F.Terim faktörü ve egosu olunca iş değişiyor.
    Şu anda G.Saray ın çok gol yemesinde en önemli faktör kesinlikle Semih Kaya nın yokluğu değil, mücadeleci, sert,defansif özellikleri ile bir çok atağı önleyen Melo nun
    eksikliğidir.
    G.Saray gelecek sezon ne yapıp, yapıp çok üst düzey bir yabancı stoper transfer etmelidir. Aksi takdirde Semih Kaya, Koray Günter, H.Balta ya güvenip yola devam ederse Avrupa da bir arpa boyu yol alamayacağı gibi süper lig de de bir çok maçta hayal kırıklıkları yaşaması kaçınılmazdır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir