5 Nisan 2015 Pazar

Umut Bulut'la Şampiyonluğa Yürüyebilmek Büyük İş, Galatasaray 4-2 Karabükspor

 
Şampiyonluğa oynayan bir takımın 3-0'dan sonra dahi skoru koruyamaması, daha ileriye atamaması anlaşılacak bir durum değil. Galatasaray kazanmasına kazanıyor, 2-0 geriye düştüğünde 3-2'e de getirebiliyor maçı ama maç içerisinde üstün olduğu, skor avantajını da elde ettiği anlarda daha farklı bir skor yakalayamaması, yediği bir gol sonrasında da dağılması büyük bir hastalık. Başakşehir maçında kaybedilen puan geldi akıllara, 3-1 sonrasında kimse rahat değildi, 3-2 olduktan sonra da korkulu rüyaya dalmak üzereydik. Neyse ki Wesley Sneijder faktörü özellikle TT Arena'da fazlasıyla etkili.

Umut Bulut'la oynayan bir takımın da şampiyonluğa yürümesi büyük bir mucize, şu an o mucizeye tanıklık ediyoruz. Bu karşılaşmada skorun daha ileriye gidememesinin bir numaralı nedenidir, Burak Yılmaz'ın değeri keşke bu şekilde anlaşılmasaydı. Oynadığı maçlarda bir şekilde gol atıyor, iyi de bir gol sayısı var ama kaçan, başlamadan biten pozisyonlara baktığımda da Umut Bulut'un 11 oynadığı maçlarda Galatasaray'dan çok şeyler götürdüğü ortada. Burada kusura fazlasıyla Hamza Hoca da, Pandev'i düşünmüyor, sonradan oyuna almayı dahi ihtimalleri arasından çıkarmış. Bu yüzden de Burak Yılmaz'ın olmadığı maçlarda senaryo çok değişmeyecek, belli ki Burak Yılmaz da kalan maçlarda bir var bir yok, acı gerçek de bu.

Tempoyu yakaladığında Galatasaray iyi bir hücum takımı, Burak Yılmaz olduğunda da hücumu kaliteli bir takım. Bugün o kalite yoktu ama Sneijder faktörünü ön plana çıkardık. Özellikle de ikinci yarıda takımı galibiyete taşıyan isim oldu. İlk yarıda pas aksiyonunda o kadar iyi değilken, ikinci yarıda kaderi değiştirmeyi başardı. Yoksa Yasin Öztekin golü de atmasına rağmen geçen maçlarına oranla iyi değildi, Bruma da ilk dakikalarda iyi başladı, sonrasında düştü, pas hataları derken ikinci yarıda toparladı ve Umut Bulut'un attığı golde zehir niteliğindeki asisti yaptı. Asist girişimini maç boyunca yaptı Bruma ama sadece biri isabetli oldu, pas olayında biraz daha yükselmesi gerekiyor.

Galatasaray hücum oynadı, geride de açıklar verdi. Kontrollü bir savunma yoktu. Ahmet İlhan ilk yarıda çok zorladı, Bruma'nın da geriye çok gelmemesi o kanatta Karabükspor'u etkili kıldı. Chedjou'nun da Galatasaray savunmasını en çok zorlayan isim olduğunu söylemeli, hiç dengesi yoktu. 1-0 geldi ama Galatasaray'ın iyi olmadığı dakikalardı. Sonrasında da Karabükspor oyunu dengeledi, etkili geldi ve 45'de Muslera'nın çıkardığı müthiş frikik olmasa ikinci yarıda farklı bir senaryo yazılabilirdi.

İkinci yarıda ise yakaladığı tempoyla Galatasaray maçı aldı ve önce bir götürdü. 3-0'a geldi, 5'e 6'ya da gelebilirdi, inanılmaz goller kaçtı ama hücumda çok keyif verdi takım. Sneijder ve Selçuk İnan faktörü hücumda fark yarattı, o fark pozisyonları da yarattı ama Umut Bulut'la kaçan gollerin ertesinde maçın 3-1'e gelmesi Galatasaray'ı da dağıttı, o dakikalarda giden maç geri geldi. 3-1 sonrasında pozisyon bulamadı mesela Galatasaray, bir anda telaş başladı. Taraftar zaten emin ama oyuncular da hikayeyi biliyor, 3-2 olması maçın sürpriz değildi. Furkan Özçal muhteşem vurdu. Sneijder'in imzasıdır maçı Galatasaray'a kazandıran, 4-2 herkesi rahatlattı, Olcan Adın'ın da hakkını verelim, o pozisyonda düşmemesi, ayakta kalması golü yarattı.

Umut Bulut'un 4-2'den sonra kaçırdığı golü de izledik, yazı içerisinde çok fazla Umut Bulut dedim ama konuşulmayacak gibi değil. Dediğim gibi, Galatasaray'ın Umut Bulut'la şampiyonluğa yürümesi büyük iş ve bizler bu mucizeye şahitlik ediyoruz.
 
Hamit Altıntop isminin de altını çizmek gerekiyor, Melo'yu aratmamasından ötürü. Hatta kendi özellikleri itibariyle de getirdiği farklar da var. Topu daha iyi saklıyor, hücumda daha iyi bir isim, daha kontrollü ve akılcı oynuyor. Melo sakatlandığında şampiyonluk gitti diyenleri Hamit Altıntop'un bu kalitesi ve yarattığı tecrübe farkı sonrasında görmek isterim. Karabükspor karşısında da maçın en çok top kazanan, ikili mücadeleden galip çıkan futbolcusu olarak gördük.

Ayrıca beğenin, beğenmeyin ama bu takım Semih Kaya'yı da, onun agresif ve mücadeleci futbolunu da arıyor. Chedjou ile en iyi uyum sağlayan isim, Semih Kaya'sını kaybeden Chedjou maalesef daha dengesiz. Hakan Balta'nın tecrübesi bile onu toparlayamayacak cinsten. Bugün Karabükspor değil de daha sert bir rakip Galatasaray'ı çok zor durumlarda bırakabilirdi..

1 yorum:

  1. Hoca dan başlayalım. Burak yılmazın Sakatlanmasıyla başlayan oyuncu değişikliklerindeki hatalar (aslında ilk maçında kupada melonun kırmızı göreceğini bile bile oyunda tutması, gençler maçı da var ) iyice ayyuka çıkmaya başladı. Rakibin 5 atmış, ikili averajda eşitsin genel averaja bakılacak. bulmuşsun açık oynayan takımı 3 yetmez 5 6 at. Ama yok umut kalsın oyunda pandev beklesin. pandev dün 70 de girse en az 2 gol atardı. Maç sonu açıklama yapıyor ve pandev ile dzemali ye gömüyor hoca. yarın umut ta sakatlansa ne diyeceksin adamlara.
    Yasini biraz şımarmış gördüm.ciddiyetten uzaktı chedjou ile birlikte. muslera, selçuk, hamit ve balta olayın ciddiyetindeler ve full konsantreler. diğerlerinde yok malesef. olcan golden sonra sevinmedi bile.
    Birde şunu gördüm. sneijder yerlilerle arayı kurmuş kanka olmuş. son golde gittiler burak yılmaza hoşgeldin bebek seramonisi yaptılar. dzemalinin de bebeği oldu aynı gün ona bişey yaptıklarını görmedim. hoca gibi bazı oyuncularda pandev ve dzemaliyi silmiş durumda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir