11 Nisan 2015 Cumartesi

Unutulmuyor İşte, Mükemmel Bir Hücum Hattıydı

Bu üçlüye bir de Arda Turan'ı ekleyin. 4-2-3-1'in hücumundan bu denli keyif aldığım görülmemiştir. Sneijder, Drogba, Burak Yılmaz gibi isimleri konuşuyoruz zaten, son yıllara baktığımızda takım anlamında iyi olan bir Galatasaray var ama hücum organizasyonu anlamında, görsel kalite anlamında Kewell, Lincoln, Arda ve Baros dörtlüsü çok üst seviyedeydi.

Skibbe'nin de hakkı çok yenir aslında. Başarılı bi teknik adamdı, kim ne derse desin. O hücum kalitesini yaratan isim kendisiydi, Avrupa'yı unutmuş Galatasaray'a da Avrupa'yı yeniden hatırlatmıştı. Benfica, Hertha gibi deplasmanları kim unutabilir. Bordeaux karşısında da deplasmanda istediğini almıştı ama Galatasaray'da ömrü yetmedi, ardından gelen Bülent Korkmaz da Galatasaray'ı çok daha iyi noktaya taşıyamadığı gibi, futbol anlamında da çok geriye gittik.

Kadro mühendisliğine bakmak lazım, hata orada başlıyor. Şu hücum dörtlüsünün arkasında oynayan orta sahalar Mehmet Topal, Barış Özbek ve Ayhan Akman. Linderoth sakattı, kullanamadık. Mehmet Topal ise bugün olduğu seviyenin fazlasıyla aşağısında, diğer isimleri konuşmuyorum bile. Hücum anlamında ne kadar kalite yaratırsanız yaratın, savunmadan ve mücadele etmeden kazanamıyorsunuz, en azından istikrar yakalayamıyorsunuz. Galatasaray iç sahada müthiş bir takımdı, Avrupa'da da iyi iş çıkardı ama deplasmanlarda aynı görüntü yoktu, çok puan kaybedildi o sezon. 

Meira'dan da beklediğini alamamıştı bu takım, çoğu maçta da Meira'yı orta sahada kullanmak zorunda kaldı Skibbe. Savunmada da sorun gelince, bu hücum dörtlüsüne Nonda haricinde doğru alternatifler de yaratılamayayınca (Aydın Yılmaz, Yaser Yıldız, Ferdi Elmas gibi isimler) istikrar da beraberinde gelmedi, futbol anlamında yaratılan kalite asla unutulmadı, o hücumun keyfi belki de hala alınamadı ama kötü bir sezondu diye anıyoruz, Skibbe maalesef tutunamadı.

Düşünün, saydığım bu hücum dörtlüsünün arkasında Melo, Selçuk İnan ve Hamit Altıntop gibi orta sahalar olsaydı. Aynı sorun sadece bu değil, ondan sonraki sezonlarda da yaşandı. Rijkaard da Mustafa Sarp'larla devam etmek zorunda kaldı, Elano'yu da yedi bu yapı. Galatasaray ne zaman orta saha devrimi yaptı, işte o vakit başarı da beraberinde geldi.

Lincoln fazlasıyla iyi bir 10 numaraydı, ondan gerçek anlamda katkıyı Skibbe aldı ama bu durumu ne Lincoln'e ne de Skibbe'ye yar ettiler. Kewell, müthiş bir kanattı, bugün dahi aradığımız skorer kanat olayı. Kewell'ı taraftarlar çok sevdi ama yanlış döneme denk geldi ve sakatlıklar tabii. Baros uzun zamandır aranan ama bulunamayan forvetti, o sezonu da gol kralı bitirdi, sonraki sezonda kendisini bitireni söylememe gerek yok. Arda Turan ise o takımın genç yeteneğiydi, potansiyeliydi, geleceğiydi. Skibbe ondan da verim aldı ama Arda Turan bu durumu ne kadar algıladı?

Yine de unutulmıyor işte, mükemmel bir hücum hattıydı. 4-2-3-1'in hücum olayını bu dörtlü çok farklı bir seviyeye taşımıştı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir