21 Nisan 2015 Salı

SC Nostalji #15; Cris


Ujfalusi'yi konuşmak lazım öncelikle, Galatasaray formasını giydiği bir sezonda yarattığı etkiyle uzun yıllar unutamayacağımız bir performansa imza atmıştı. Yıllar sonra da konuşuruz bunu, Ujfalusi'nin de yeri dolmayacak. O sezon için de Ujfalusi & Semih Kaya, arkasında alternatif Dany ve Gökhan Zan derken Ujfalusi'nin ani sakatlığı, transfer döneminin de son günleri olması nedeniyle Galatasaray'ın eli kolu bağlandı, bir hamle yapması gerekiyordu ve bu hamle de mecburen bir panik hamlesi oldu. Cris'in transfer öyküsü budur.

Cris'in kariyerine, tecrübesine kimse laf edemez. Çok büyük bir kariyer, Lyon'un bayrak adamlarından hatta. Ama 35 yaşında Galatasaray'a geldiği, Lyon'un kendisini artık gözden çıkardığı gibi şeyler düşünülünce de Cris'den beklenti beklemek fazlasıyla yanlıştı, hele ki Ujfalusi'nin yerini doldurmasını beklemek. Haliyle de dolduramadı ve kaldığı yarım sezon boyunca fazlasıyla büyük bir hayal kırıklığıydı.

Dany beklentinin üzerinde bir performans gösterdi, olayı ucuz atlatmamızın nedeni budur. Kimse Dany'i övmez, hakkını vermez ama Ujfalusi'nin yerini belki dolduramadı ama sırıtmadı da, elinden geleni fazlasıyla yaptı ve hem şampiyonlukta, hem de Şampiyonlar Ligi başarısında büyük pay sahibi oldu. O sezonu da Gökhan Zan'la bitirdik zaten, onun da tecrübesi çok büyük bir artıydı.

Cris'den geriye ne kaldı dersek, yaşı itibariyle de fazlasıyla ağırdı artık, geriye koşmakta dahi zorlanıyordu. Lider özelliklerini ön plana çıkarmasını bekledik ama o da uyum dönemine kurban gitti, zaten Avrupa'da da oynamaya pek hali kalmamıştı. Cluj deplasmanı vardır, o maç iyi bir performansı vardı mesela. 1461 Trabzon kupa maçında da bir şutu vardır, direkte patlayan. Onu da hiç unutmayacağım, bunlar dışında iyi birşey sayamam. Şanslı olduğumuz taraf, sezon bitmeden kendisini elden çıkarabilmek oldu, sözleşme şartları da çok hafif sayılmazdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir