7 Mayıs 2015 Perşembe

SC Nostalji #18; Hasan Kabze


7 Mayıs 2006 gününü herkes hatırlar. Bir an sahneye çıkarsınız ve bir ömür unutulmazsınız, Hasan Kabze de o isimlerden. 33. haftada, İnönü deplasmanından 2-1'lik galibiyetin imzası Hasan Kabze'ye ait.

1-0 geride olan Galatasaray'da 61. dakikada Necati Ateş'in yerine Hasan Kabze oyuna girmişti. Necati Ateş'in de o gün kötü bir günü, penaltı kaçırmıştı. O sezonun da iyi bir forvet hattı vardı ama Necati Ateş, Hakan Şükür, Ümit Karan üçlüsünün arkasında 4. isimdi Hasan Kabze. Ümit Karan sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı (en iyi Galatasaray sezonudur) şans da Hasan Kabze'ye geldi bir şekilde. O da tarihi yazdı.
64. dakikada skoru 1-1'e getirdi, 90+'larda ise 2-1'e getirerek takımını o gün galibiyete ama daha önemlisi şampiyonluğa uzandırdı. 2005-2006 şampiyonluğu efsanedir. Fenerbahçe'nin ligin son haftasında Denizli'de puan bırakması kadar, 33. haftada Galatasaray'ın Beşiktaş galibiyeti de değerlidir. Hasan Kabze de o maçın ardından unutulmazlar arasında yerini almıştır.
Bucaspor dönemini hatırlamam ama Dardenelspor formasıyla çıkış yapan bir isimdi. 2004-2005 sezonunun devre arasında da Fevzi Elmas'la birlikte transfer edilmişlerdi. Bu tip genç isimlerin hemen şans bulmasını beklemezsiniz aslında ama geldiği gibi formayı da almıştı, iyi işler çıkarmıştı. Hagi'nin güvendiği isimler arasındaydı. Öyle ki, Ümit Karan'ı takımdan göndermişti ama yerini Hasan Kabze ile doldurmasını da bildi. Transferi kim istedi bilmiyorum ama başarılı bir iş yaptığı kesin.

2.5 sezon Galatasaray formasını giydi ama daha uzun giyebilirdi. Galatasaray'dan ayrıldığında 25 yaşındaydı, en iyi dönemiydi, önü de fazlasıyla açıktı ama cevap bulamadığım sorulardan biridir, Kalli kendisini neden takımdan gönderdi. O dönem giriştiği yeniden yapılanma doğru bir adımdı, başarılı da oldu ama Necati Ateş ve Hasan Kabze gibi isimlerin ayrılığına neden bulamamıştım ben. Necati Ateş sonrasında Galatasaray'a geri dönme şansı buldu ama Hasan Kabze bu şansı yakalayamadı. İmkan oldu, ihtimal vardı ama dönemedi. 2010-2011 sezonunun devre arasında ihtimal olduğunu, Hagi'nin onu istediğini biliyorum.

Galatasaray'dan sonra Rubin Kazan'a gitti, 3 sezon orada forma giydi. Devamında Montpellier, Orduspor ve şimdilerde de Konyaspor formasını giyiyor. 32 yaşında ve hala ligimizin istikrarlı, kaliteli gol ayaklarından biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir