13 Mayıs 2015 Çarşamba

Goran Pandev Genoa'da


Ligin devre arasında da bu ayrılık gerçekleşebilirdi, olmadı. Genoa'nın Pandev ilgisini zaten biliyoruz, Pandev'in İtalya'da fena olmayan bir piyasası var. Yaşla da orantılı olduğu üzere, kalite anlamında düşüşte, Napoli'den bonservis dahi istenmeden ayrılışı böyle açıklabilir ama girilebilir bir riskti, Galatasaray da girdi. Kötü transfer asla demedim, Dzemaili için de diyemem ama olmadılar. Dzemaili için hala şans var, yeni sezonu görelim diyorum ama o da takımdan gönderilecektir. Onun da İtalya'da iyi bir piyasası var, bu anlamda Galatasaray'ın çok kaybı olmayacaktır.

Benim eleştirdiğim nokta, Drogba'nın tasarruf adı altında sözleşmesinin uzatılmaması ve Tarık Çamdal, Pandev ve Dzemaili gibi isimler için ödenen rakamlar. Toplamına Drogba kalabilirdi, müthiş de bir katkı sağlardı. Bu üçlüden verim alamadı Galatasaray ama şampiyonluğun bir numaralı adayı. Yoksa transferin son günü gelmeleri değil mevzu, isim anlamında da o dönem alınabilir, alınması gereken isimlerdi, tutmadı. Bu kadar basit. Bu isimler üzerinden bazı yerlere sallamak bana çok mantıklı gelmiyor.

Pandev'e gelirsek, Galatasaray'a ne verdi sorusunun cevabı Türkiye Kupası olacaktır. İlginç istatistiği var, oynadığı dakika başına en çok gol atan Galatasaray futbolcusu ama bu goller Türkiye Kupası'nda gelmiş. Bu açıdan düşünülürse, sezon sonu sözleşmesi bitiyor (31 Mayıs tarihli diye biliyorum), Türkiye Kupası'nda finale kalınması durumunda finali göremeyecek, katkısı olduğu bu kupaya dokunamayacak bile. İlginç bir hikaye olur.

Prandelli'nin verdiği şanslar genellikle plansız ve programsızdı. Dortmund, Arsenal gibi takımlara karşı Pandev 11 başlıyordu mesela, ertesi lig maçında yedekti, 18'de bile yoktu. Sadece Pandev özelinde değil, hemen hemen herkes için uygulaması buydu, sonu da böyle geldi. Hamza Hamzaoğlu'nun Pandev'e şans verdiğini gördük, kupa maçları iyi bir fırsattı ama Pandev, Dzemaili gibi isimler kazanılamadı. Bence kazanılabilirdi, çok durmadı üzerinde diyorum ama Hamza Hoca da bana cevap veremediler diyor, saygı duymak lazım. Sonuçta idmanları izlemiyoruz, ne yorum yapsam boş.

Pandev, Genoa formasıyla beklentiler ışığında katkı verir, tecrübeli bir isim. Fizik anlamında yerlerde ama iyi bir hazırlık dönemiyle toparlar. Galatasaray'da beklenti büyüktü, Şampiyonlar Ligi oynuyor, ligde şampiyonluk hedefliyor bu takım. Üstelik Drogba gibi bir ismin ardından gelen yabancısın, dolayısıyla o beklentinin altında ezilirsin, Pandev de üst düzey bir kariyer, tecrübe ama Drogba seviyesinde anmayacağımız bir futbolcu.

1 yorum:

  1. Pandev konusunda Hamzaoğlu maalesef adil davranmadı. Pandev kesinlikle kötü futbolcu değil Bir futbolcu oynatılarak kazanılır. Pandev Prandelli nin değilde Terim in zamanında alınan futbolcu olsaydı kesinlikle çok daha fazla şans bulurdu. Bu da Pandev konusunun özetidir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir