1 Mayıs 2015 Cuma

Nordin Amrabat Malaga'da


Doğrudur, Amrabat'ın transfer edildiği dönem Farfan'ı bonservis alma imkanı vardı Galatasaray'ın ama Fatih Terim'in tercihi Amrabat olmuştu. Abdürrahim Albayrak da bu ısrar sonrasında tüm şartları zorlamış ve şartların çok üzerinde bir rakama Amrabat'ı Galatasaray'a kazandırmıştı.

Bir futbolcu da 8.5 milyon avro gibi bir bonservisle transfer ediliyorsa doğal olarak beklentiyi de beraberinde getirir, Amrabat'ın da getirdiği gibi. Ne kadar Galatasaray'ı istersen iste, cebinden bonservis öde, yıllık ücretinde indirim yap farketmiyor, o beklenti seninle gelir ve Amrabat gibi bir ismin de beklentiyi karşılaması imkansıza yakındı, karşılayamadı.

Kötü bir futbolcu değil, hatta iyi de bir alternatif. Amrabat dönemi ikiye ayrılır mesela. Transfer edildiği sezonun ilk yarısında 11 oynadığı çok maç var, hayal kırıklığı yarattığı. Sezonun ikinci yarısında ise 18'in önemli parçasıydı, sonradan oyuna dahil olup hareketlilik getirdiği çok sayıda maç da var, özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde.

8.5 milyon avro'luk bir katkı değildi belki bu ama Amrabat ederinde, potansiyelinde hareket ediyordu. Yeri de Galatasaray'ın 18 kişilik kadrosuydu, 6+0+4'lük kontenjan buna engel oldu ve takımdan gönderildi.

Malaga onun adına şans oldu, kimse beklemiyordu bu yükselişi. Geçen sezon iyi işler yaptı, bu sezon ise daha üzerine koydu. Galatasaray'da bulamadığı açık alanları, rahat hareket alanını Malaga'da buldu, haliyle de başarılı oldu. Bu anlamda Galatasaray'da kalmak istememesi, yola Malaga'da devam etmesi ve Malaga'nın da bu transferi bir şekilde bitirmesi herkes açısından başarı.

3.5 milyon avro Amrabat'ın ederidir, doğru bir fiyattır bu. Kiralama ücretlerini de hesaba katarsak Amrabat'dan kaynaklanan büyük de bir zarar yok belki ama transfer edilme sürecinin tartışılacaktır, yıllar sonra da akıllara gelir. Böyle paralar bu kadar kolay ödenmemeliydi.

Malaga çok uzun yıllardır ilk defa bir futbolcu için böyle bir bonservis rakamı ödüyor, bu da Amrabat'ın onlar açısından değerini ifade ediyor. 3.5 milyon avro'yu bulmakta zorlandılar, düşünün biz kimler için ne büyük paralar ödedik.

Son olarak, Sneijder'in Amrabat için takımda mutlaka kalmalı gibisinden görüş bildirdiğini öğrendik. Sneijder'in Galatasaray içerisinde bu kadar etkin olması hoşuma gidiyor aslında. Sneijder, Yasin Öztekin ile sağladığı uyumu Amrabat ile de yakalayabilirdi, Hamza Hoca da kazanabilirdi Amrabat'ı, tam onun kalemi bir isim ama yeri ilk 18 olacaktı, 11 zor. O da Malaga'da huzurlu olmayı tercih etti, saygı duyulası..

1 yorum:

  1. ''3.5 milyon avro'yu bulmakta zorlandılar, düşünün biz kimler için ne büyük paralar ödedik.''

    hala aynı terane aga.bizdeki rakamların çoğu cebellezi yapıldığından şişiyor fiyatlar.kimsenin kimseye ödediği falan yok.birileri birilerine karşılıklı olarak malı götürüyorlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir