1 Mayıs 2015 Cuma

SC Nostalji #16; Gustavo Victoria


2001-2002 sezonu, büyük başarıların ardından gerçekleşen değişim. Bu değişimin de ekonomik sıkıntılar içerisinde gerçekleştiğini belirtelim ve büyük usta Lucescu'ya tekrar selam çakalım. Bu değişim içerisinde az paraya o kadar büyük işler başardı ki Galatasaray'ın çıtası o sezon düşmedi. O değişimin içerisinde yer alan futbolculardan biri de Gustavo Victoria'ydı.

Galatasaray'a geldiğinde 21 yaşındaydı, kimsenin bilmediği bir sol bekti. Potansiyeline yönelik yorum yapmak dahi zordu ama Lucescu bu tip isimleri bulmasını iyi bilir. Kısa boylu, çelimsiz bir futbolcu gibi görünüyordu ilk etapta ama aynı sezonun devre arasında Hakan Ünsal da takımdan ayrıldıktan sonra bulduğu şansı iyi değerlendirmiş ve devamında bonservisi de alınmıştı.

O da kiralık yabancılardan biriydi, Mondragon, Perez, Fleurquin gibi isimler gibi ama onun bonservisi sezon içerisinde alınmıştı. Hakan Ünsal'ın ardından çıtayı düşürmedi, bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi ve önemli de maçlara çıktı. Şampiyonlar Ligi'nin 2. tur grupları etabında Liverpool, Roma ve Barcelona gibi takımlara karşı oynadık, Victoria da bu maçlara çıktı, özellikle Roma deplasmanını unutamam.

Çok dile gelmez ama iyi de frikik vuruyordu. Belki frikik golü yok ama iyi frikiklerini bilirim, alakasız vuruşları olmazdı. Hücumcu bir bekti, belki sağ bekte Perez'in yarattığı etkiden uzaktı ama sol bek adına da kötü tercih asla olmadı. 

Onun da kaderi Lucescu'nun ayrılmasıyla değişti. O sezon hazırlık kampına götürüldü, ilk hazırlık kampında da şans buldu ama Fatih Terim ona da yol verdi, Victoria takımdan ayrıldı. Galatasaray sonrasında Deportivo Cali'ye geri döndü, Galatasaray'ın zararı ise onun için ödenen bonservis oldu. Ama Galatasaray kariyerinin yakınına hiç yaklaşamadı.

Kendisini Gaziantepspor'da da izledik, uzun bir zaman Rizespor forması da giydi. Sonrasını ben de bilmiyorum, çok takip edemedim ama hayal kırıklığı diyemem onun için, potansiyel isimdi, Galatasaray'da da başarı göstermiştir, kendisiyle devam edilmemesi de bence hataydı.

3 yorum:

  1. Konuyla alakasız olacak ama Canaydın ve beraberinde gelen 2.Terim dönemi benim için her zaman anlamsız, biraz karanlık en çok ta Galatasaray tarihinin en rezil dönemlerinden birisi olarak anılacak ki bir çok kişide öyle düşünüyor. Lucescu nun devamı olsa belki bu gün abartı gelicek ama CL şampiyonu bir kulüp olacaktık olmasa bile bence 2002-2003 sezonuyla başlayan ve Aysal gelinceye kadar süren 9 yıllık karanlık çağa asla girmeyecektik. Bu tarz anılar özelliklede Lucescu adının geçtiği her yerde yıllardır bunlar aklıma takılır ve o dönemlere tekrar tekrar lanet ederim. Şeçime giren başkan adaylarına daha doğrusu aday bozuntularına baktıkça Aysal ın ne büyük bir adam olduğu bir kez daha Galatasaray taraftarının aklına gelsin ki değerini bilsinler ne büyük bir değeri kaybettiğimizin farkına varsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-0 lık maç lucescu sergen ile devam edilseydi hiç olmayacaktı diye hep aklımdan geçirmişimdir

      Sil
  2. iki sarı görmesine rağmen kırmızı kart görmeden bir maç tamamlayan oyuncu olarak futbol tarihimize geçmiştir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir