4 Mayıs 2015 Pazartesi

Selçuk İnan'ın Savunma Liderliği, Akhisar Belediye 0-2 Galatasaray


Selçuk İnan'in üstlendiği savunma liderliği de yıllar sonra anlatılacak cinsten. O kadar muazzam bir performanstı bu. Regista dedikleri olay da bu aslında, stoperlerin arasına girip topu alan, savunmaya liderlik yapan, agresif oyun kurucu. Selçuk İnan bu görevi müthiş üstlendi ve Melo, Hamit Altıntop gibi isimlerin yokluğunda Galatasaray belki de bu sezonun en iyi savunma performansını gösterdi, takım savunması anlamında Beşiktaş deplasmanından bu yana oynanan en iyi maç.

20. dakikadan sonra değişen bir oyun aslında. Akhisar Belediyesi maça iyi başlamıştı, özellikle de Lualua Galatasaray yarı sahasında cirit atıyordu, çok fazla şut imkanı yakalıyordu. Üst üste kornerler attılar, baskıyı bulmuşlardı. 20. dakikadan sonra Selçuk İnan daha geride kalıp, savunma liderliğini üstlendiğinde takım savunması toparlandı, Galatasaray oyunu tutmaya başladı ve Burak Yılmaz'la da ilk yarıdan sonuca gitti, golcü farkını da bu maçta ortaya koydu.

Bu takım savunmasında Emre Çolak'ın da hakkını vermemiz lazım, yükselerek devam ediyor. Yasin Öztekin ve Bruma'nın savunma katkısı fazlasıyla iyiydi, kanatları çok iyi kapattılar. Bruma'nın hücumunu bu maçta eleştiririz, kötüydü de ama savunma katkısını kimse inkar edemez, bence faydalıydı. Yasin Öztekin ise futbolunu genele yaydı, belki hücumda sonuca gidemedi ama o da katkı verdi. En önemlisi ise Yasin Öztekin ve Bruma'nın oyun içerisinde kanat değişiklikleri, bu da rakip savunmanın dengesini bozdu ve daha önce uygulamadığımız bir hamleydi. Sneijder'in Bruma'yı da oyuna sokması açısından önemli bir hamle, belki bu maçta olmadı ama uzun vadede artıları olacaktır.

Savunmadan devam ediyorum belki ama uzun bir aranın ardından savunma performansı hoşuma gittiği için yazmak istiyorum. Telles'e de burada artı verelim, yükselerek geliyor, üzerine de gidiliyor ve Hamza Hoca'nın kazanımlarından biri bu. Akhisar karşısında da 2-3 tane çok net kademesi vardı.

İkinci yarıda hücum tamamen duruldu, tek sorun bu belki. Akhisar, Vaz Te'yi oyuna aldıktan sonra hareketlendi, Zokora'nın çıkmasından sonra da Sneijder rahatlar dedim ama hücumda etkili olamadık, rakip sahada kalamadık, daha önemlisi hızlı çıkamadık. İmkan da vardı, boşluklar doğdu, Roberto Carlos çok büyük riskler aldı ama değerlendiremedik. Yasin Öztekin'in çok yalnız kaldığını gördüm, ikinci bir ismi hızlı hücumlarda değerlendiremedik. Zaten Bruma & Olcan Adın değişikliği bir kanadı felç etti, Olcan Adın'dan hala haber alınabildiğini düşünmüyorum, bir futbolcu ancak bu kadar katkısız oynar.

Semih Kaya'nın ise Galatasaray'ın mevcut stoperleri arasında en iyisi olduğunu hep söyledim, eleştiri de aldım ama dediğimin arkasındayım, umarım herkes görmüştür. Semih Kaya demek agresiflik ve hareketlilik anlamına geliyor, Galatasaray savunması onunla ağır kalmıyor, geri koşmakta zorluk çekmiyor, daha rahatlıyor. Bunu Chedjou da göremezsiniz veya Chedjou & Hakan Balta ikilisi de bunu sağlamaz ama tandeme yazılması gereken ilk isim Semih Kaya. Akhisar karşısında da aman vermedi. Muslera'yı yazmıyorum bile, farklı bir seviye, tarifsiz bir soğukkanlılık.

Kritik bir deplasmandı, düşündüğümden daha rahat bir galibiyet geldi. Galibiyete olan inanç ise Hamza Hoca'nın çıkardığı doğru 11'den kaynaklı, 11'i gördüğümüzde herkes kazandık dedi, öyle de oldu. Son 5 haftaya baktığımızda da 5'de 5 yapmamak için hiçbir engel yok, doğru 11 sahada olduğu sürece ve takımın ayarlarıyla oynanmazsa şampiyonluk gelir..

1 yorum:

  1. Bence ikinci yarıdaki takım bilinçli olarak biraz oyunu soğutmaya uğraştı kesinlikle savunma takımı değiliz bu net fakat Semih direk güven verdi herkese savunuruz dediler ve üst üste belki 5-6 maçı 4 güne bir oynayacağımız bir dönemde 45 dakikalık bir maç çıkardık bence akıllıcaydı. Akhisar ikinci yarı daha istekliydi ama yapabildikleri tekşey çizgiye fazla sarkamadan yaptıkları ortalardı orada Semih olduğu sürece o ortaların etkili olması çok zor zaten tekmeye kafa sokar yinede izin vermez herkes istediğini düşünsün adamla ManU bile ilgileniyor Mancini zaten peşinde. Değinmeden geçemeyeceğim orta kafa ile ancak bu kadar jeneriklik bir gol olur Emre nin yaptığı ortayı ligde yine bizde olan Sneijder yapardı bi başkada Ekici yide ekleyebiliriz başkada yok neredeyse Kral da harika bitirdi haftayada bi hattrick ile gol krallığında zirveye çıkması dileğiyle... Kaldı 5!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir