3 Mayıs 2015 Pazar

Sneijder & Selçuk İnan; Galatasaray'ın Duran Top Kozu


Bir zamanlar hatırlardım da korner direğine hangi futbolcu daya yakınsa vuruşu o kullanırdı. Kimler kimler, isimleri yazıp eskiyi hatırlamaya hiç gerek yok. Selçuk İnan sonraısnda duran toplar Galatasaray adına çok önemli bir koz haline geldi. Hem frikiklerden bulduğu goller, hem korner ve yan toplardaki başarısı Galatasaray'a çok büyük artılar sağladı ve başarılı dönemde de bu duran topların önemli bir silah halini aldığını söyleyelim.

Sneijder ve Drogba hamleleri sonrasında ise bu duran top olayı mini bir açık oturum tadındaydı. Topa hangisi vursun tartışmalarından bu sayı düştü aslında. Frikikleri Drogba bırakmadı, Sneijder gibi bir isim topun başına bile gelemiyordu. Kornerler ve yan toplarda ise Selçuk İnan & Sneijder paylaşımı vardı ama sayı düşmeye başladı, geçen sezonda da büyük bir düşüş gördük. 

Bu sezona ise farklı girildi, duran top konusunda gerekli, olması gereken paylaşımı artık izliyoruz. Serbest vuruş ve kornerlerden gelen gollere baktığımızda geçen sezona göre yüzde 77'lik bir yükseliş var. Süper Lig'de atılan 52 golün 16'sı da bu vuruşlardan geldi. Müthiş bir sayı. Selçuk İnan ve Sneijder bu paylaşımı en iyi şekilde yapmaya başladılar. Bunun da artısını gol istatistiği anlamında yaşıyoruz.

Ayrıca Sneijder'in bu sezon frikikten attığı 4 gol var, ceza sahasından attığı şutlarda da toplam 6 golü. Selçuk İnan'ın da frikikten 1 golü var diye hatırlıyorum, korner ve yan toplarda da yaptığı asistlerle etkili daha çok. Gaziantepspor maçı mesela, onun kornerden asistinde Hakan Balta'nın golüyle kazandık. Türkiye Kupası'nı da işin içerisine eklediğimizde bu sayı çok daha çılgın.

Chedjou isminin de altını çizmeli, bu sezon ligde 4 golü var ve hepsi duran toplardan kaynaklı. Hava hakimiyeti yüksek, gol özelliği olan bir futbolcu. Galatasaray yıllarca bunun da sıkıntısını çekti, böyle bir stoperi yoktu. Fenerbahçe yıllarca Lugano'nun ekmeğini yedi, Beşiktaş ise Sivok'un. Galatasaray'ın da Chedjou gibi bir ismi çıkarması önemli, ayrıca Melo'nun da son Sivasspor karşısında kornerden kafa golü bulması umarım onu da eskiye döndürür, o da duran top anlamında çok önemli bir koz.


Genel tabloda ise Trabzonspor önde, üstelik açık bir farkla. Bu da Mehmet Ekici sayesinde, seviyeyi çok farklı noktalara getirdi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir