20 Mayıs 2015 Çarşamba

Ve Final, Sivasspor 2-1 Galatasaray

 
4-1'in rövanşında iş bu noktaya gelmemeliydi, geldi. Finale bir şekilde adımını attı Galatasaray ama tahribat yaratan bir maç oynadığımızı düşünüyorum, Batuhan Karadeniz 3. golü de bulabilir, tur da elden gidebilirdi. Tam aksine ilk yarıda fişi de çekebilirdi Galatasaray ama çekemedi. 4-1'lik ilk maçın rövanşı olacak maç bu kadar gerilim, aksiyon, mücadele boyutuna gelmemeli. 

Rehavete kapılmamak gerekiyor, oysa maça son derece kontrollü başlamıştı Galatasaray ve oyunu da uzun süre böyle götürdü. Sabri Sarıoğlu ve Telles'i de fazla öne taşımadan, kontrollü, tempoyu mümkün olduğu kadar düşürerek devam eden bir oyun vardı, Utaka oyuna girene kadar da Galatasaray istediğini aldı ama Utaka'nın kattığı az, Atıf'ın yarattığı fark ve Batuhan'ın da bitirici özelliği bir anda Galatasaray'ı dağıttı, 2-0'a geldiğinde dağılmış durumdaydı Galatasaray, 3-0'a da gelebilirdi. O anlamda Sergen Yalçın doğru hamleleri yaptı ama Hamza Hamzaoğlu çok hamlesiz kaldı.

Yasin Öztekin hamlesi 76. dakikada geldi, o dakikada Galatasaray'ın ayağa kalktığı dakikadır. Penaltı tartışmasına girmiyorum, dün de bu konuda üstüme çok gelindi ama Yasin Öztekin'in yarattığı fark derken Galatasaray'ı hücuma taşıması, hızlı çıkarması, Sivasspor baskısını kırması anlamında söylemiştim. Ki penaltı da bence penaltı. Her anlamda turu getiren isim oldu.

Daha erken bitebilirdi maç, fişi ilk yarıda çekmek gerekiyordu. Umut Bulut bitiremiyor, bunu haftalardır söylüyoruz. Dün de sağ tarafta başladı maça ama genelini ileri uçta geçirdi. Pandev'i biraz daha geriye çekerek, pas özelliğinden yararlanmak istedi Hamza Hoca ve bunu da başardı. Bu yüzden Pandev diyordum. Mücadele gücü yerlerde ama bitirici özelliği, oyun aklı, pas aksiyonu çok daha yüksek, bu anlamda doğru bir akıl. Pandev'i kenardan getirdiğinizde belki fayda sağlamayacak ama 11 kullanılması bu özelliklerin ön plana çıkmasına neden olabilirdi, kullanılmadı. Hamza Hoca için de en büyük eleştirim bu olmuştu, Pandev ve Dzemaili gibi isimlerin üzerine gitmek mümkündü.

Bunun dışında anlayacak birşey yok, önemli olan finale kalmaktı ve bu başarıldı. 2000 yılından bu yana Lig Şampiyonluğu & Türkiye Kupası ikilemesini yapamıyoruz, bu açıdan da baktığımızda başarının önemi ortaya çıkıyor ve bu mümkün. Başarılmalı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir