30 Mayıs 2015 Cumartesi

Veda 11'i, Çaykur Rizespor 1-1 Galatasaray


Veda 11'i dedim, Hamza Hamzaoğlu'nun Rizespor karşısında çıkardığı 11 bunu işaret etti. 45'de yaptığı Dzemaili & Yekta Kurtuluş değişikliği de dahil buna. Aydın Yılmaz, Pandev, Sinan Bolat, Dzemaili, Yekta Kurtuluş gibi isimleri son kez Galatasaray formasıyla izlediğimizi düşünüyorum, bunun devamı da gelebilir. Sinan Gümüş üzerinden gelen eleştirilere bunu söylemek isterim, Hamza Hoca veda 11'i tasarlamış ve bu futbolculara teşekkür etmenin yolunu da böyle görmüş.

Şu maçın 11'i üzerinden Hamza Hamzaoğlu'nu eleştirmek anlamsız, şampiyon olarak çıkılan bir maç. Keyif almak, arkamıza yaslanıp izlemek yerine kendini geren arkadaşlar var. Bu takım şampiyon oldu, hoca da böyle düşünmüş ve 11'i çıkarmış diyorum. Bu kadar basit. Üzerinde durulacak bir konu değil.

Rehavet havası vardı, Galatasaray'ın kazanmasını beklemiyordum, öyle de oldu. Aydın Yılmaz'dan ne gibi bir beklenti olabilir mesela, bir kanadını o oyundan çıkana kadar kullanamadı Galatasaray. Sinan Gümüş oyuna girdiğinde daha hareket kazandı, oyunu rakip sahaya yıktı ve 1-1'de bir şekilde geldi. Üstelik 10 kişi kalmana rağmen.

İlk yarının en iyisi bana göre Dzemaili'ydi ve o konuda ayrı bir yazı yazacağım. Şimdilik şunu deneyeyim, sezon içerisinde kullanılabilecek bir değeri, çok şans vermedik. Hamza Hoca'ya suç bulmuyorum, Dzemaili de kendine bakmalı, yeterince hazır değildi belki de. İlk yarıda dikine de iyi gitti, savunmaya kadar gelip top aldı, pas oyunuyla takımı rahatlattı. 45'de Yekta ile değiştiğinde ise ibre tamamen Rizespor'a döndü. Dzemaili de gidecek gibi görünüyor ama yeni sezonda takımda görmek isterdim.

Pandev de ilginç adam, en ileri uçta yetersiz kaldı. Fizik anlamda bitik, bunu tüm sezon söyledik. Klas baki, tekniğine saygı duyuyorum ama en ileri uçta olmadı, rakip savunma onun karşısında çok rahat. 1-0'dan sonra forvet arkasına geçti, verimli de oldu. Rakip savunnmayla çok uğraşmadan, kısa paslarla arkadaşlarını pozisyona da soktu, bu pozisyonda daha rahat olduğunu gördük ve akıllara Hamza Hoca'nın ilk geldiğinde kullandığı 4-2-3-1 geldi. Burak Yılmaz forvet arkası, Sneijder solda ve Umut Bulut en ileride. Pandev forvet arkası, Burak ileride olsaydı da olabilirdi, bunu gördük. Sneijder adına alternatif olabilirmiş Pandev.

Bunun dışında maçla alakalı söyleyecek birşey yok. Sinan Bolat yine klasik gollerinden birini yedi, Koray Günter'in yetersiz kaldığını gördük, Tarık Çamdal sol açık gibi oynadı ama sol bekte sağ bek oynadığı maçlara göre daha etkiliydi, Bruma'yı daha etkili gördüm, deniyordu ama sonuca gidemedi gibi şeyler söylenebilir.

Bu takım şampiyon, emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Prandelli ile enkaza yürüyen, Hamza Hamzaoğlu ile uyanan bir Galatasaray izledik, bu yolda önemli kazanımlar da elde ettik. Yeni sezonda, Avrupa hedefini de işin içerisine sokarak ilerleyen, yürüyen bir Galatasaray görmek dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir