4 Haziran 2015 Perşembe

Bir Garip Ontivero Hikayesi


Atiba'nın yıllık 1 milyon avro'dan Beşiktaş'la 2 yıl daha anlaşmasının ardından, Yekta Kurtuluş'un geçen sezon başında Galatasaray'la yenilediği sözleşme geldi de aklıma, yine sinirlendim. 

Ontivero'nun geri dönecek olmasına ise daha da sinirlendim. Her haliyle acayip bir adam, belki de Galatasaray tarihinin en fiyasko, en karanlık hamlesi. Oraya doğru gidiyoruz. Bu futbolcu da ne gibi bir yetenek görüldü de transfer edildi, araştırılması gereken bir konu.

Mancini'yi görsem ilk soracağım soru, aylarca denedi bu adamı da ne gördü. Üstelik geçen sezon takımda da tuttu, göndermedi, şans dahi verdi. Ne yabancılar harcadık, Riera gitti ya, Amrabat'ı falan yolladık, kalsaydılar sezon sonuna kadar kötü mü olacaktı?

Sezon başında Gaziantepspor'a kiralık olarak gönderilmişti, bir maça dahi çıkmadı. U21'de oynadı mı onu dahi bilmiyorum, belki 1-2 maça çıkmıştır ama devre arasında geri gönderildi. Sonrasında Macaristan'ın Honved takımına kiralık gitti, bir hazırlık maçında oynamış, bir resmi maçta da sadece 31 dakika sahada kalmış. O maçta da rakibe tükürüp yediği kırmızı kart var, üstüne 3 maç ceza almış derken Honved de bu futbolcuyu geri gönderdi ve Galatasaray'a geri dönmüş oldu.

2 milyon avro gibi bir bonservis ödendi bu adam için, kariyerinde resmi maç dahi oynamamış bir futbolcu. Altyapı günlerine ya da yeteneklerine duyulan bir saygı mıydı bu, bilmiyorum. Tablo ortada..

2 yorum:

  1. ontivero 12 yaşında real madrid alt yapısına gitmiş.sonra sırayla tottenham ve genua alt yapılarına gitmiş.sonra indepentiente ve fenix e gitmiş.sadece galatasaray 2 milyon avro bonservis vermiş.
    http://www.transfermarkt.de/lucas-ontivero/profil/spieler/265916

    yetenek görmüşler ama gelişim kaydetmemiş.hikayesi muhammet demirci yi benziyor biraz.çok küçük yaşlarda aileden ayrılmış.bir videosunu izlemiştim.topu alıp kaleye giden oyunu vardı .şurada:

    https://www.youtube.com/watch?v=ivoz5kveUSg

    yasin öztekini farklı kılan yada oyuncuyu geliştiren şey kupa finalindeki ilk golün hazırlanması örnek gösterilir.pas verdiğin oyuncudan topu geri alacağını bilerek kendini hazırlamak.sneijder korneri hızla kullanıyor.yasine.yasin aldığı topu geri veriyor sneijderin pozisyona alacağı ve orta yapacağı yere.ontivero olsa topu alır direk kaleye akardı muhtemel.futboldaki uyum bundan önemli.iki oyuncu arasındaki konuşmadan yapılan bu basit paslar golü getirdi.

    galatasarayın bu sezonki hücumdaki aksiyonların özeti kupa finalindeki ilk goldü.

    ontivero için hala geç sayılmaz.gelişim göstermesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. bu arada bonservisi elinde olan bellushi alınırsa fena olmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir