11 Haziran 2015 Perşembe

Fırsat Transferleri #26; Micah Richards

 
O da düşüşte olan bir futbolcu. Mancini ayrıldıktan sonra City'de tutunamadı, sezon başında Fiorentina'ya gitti ama sakatlık sorunlarıyla uğraşmaktan çok fazla maça çıkamadı. Şimdi ise Galatasaray'ın gündeminde olduğu söyleniyor, ne düşünüyorsun?
 
Hasan Yıldırım: Sakatlık geçmişi oldukça kabarık futbolculardan. 2007-2008 sezonundan bu yana, sürekli sakatlıklarla uğraşmış bir isim. Micah Richards, yaşadığı sakatlıklar haricinde dünya üzerinde profesyonel futbolcular arasında vücudunda domuz gribine rastlanan ilk futbolcu. 2012-2013 sezonunda Manchester City'de formayı kaybetti ve o sezon dizinden geçirdiği ağır sakatlık sonrası toparlayamadı. Sakatlık sonrası sezonun çoğunda forma giyemedi. Sonraki sezon (2013-2014) da sakatlıklarla uğraştı, çoğu maçta sağlam olmasına ve kadroda olmasına rağmen forma giyemedi. 2014-2015 sezonunda Manchester City'de forma giymesi zor görünüyordu, o yüzden kiralık olarak Fiorentina'ya gitti. Ama İtalya'da da işler yolunda gitmedi. Lig, Avrupa Ligi ve İtalya Kupası'nda toplam 19 kere forma giyebildi, sadece 9 kere 90dk sahada kalabildi. Sakatlık geçmişine ve son 3 sezon ki performansına bakıldığı zaman hiç de iç açıcı olmadığı bir gerçek.
 
Micah Richards'ı bizlere anlatmak gerekirse ne söylersin, hangi özellikleriyle fark yaratır, Galatasaray için gerçekleşmesi gereken bir hamle mi yoksa alternatifler arasında mı kalmalı?
 
Hasan Yıldırım: Micah Richards; 1.80m boyunda, güçlü, ikili mücadelelerde etkili bir futbolcu. Kısa sayılacak boyuna rağmen hava toplarında etkili diyebiliriz. İkili mücadelelerde genelde ayakta kalan isim o oluyor. Ağır gibi görünen fiziğine rağmen hızlı bir futbolcu diyebiliriz. Benim çok tuttuğum bir futbolcu değil açıkçası. Hem sakatlıklarla uğraşıyor, hem de Galatasaray'ın onu sağbek alternatifi olarak istediği düşünülürse, özellikle ofansif olarak yeterli bir futbolcu değil. Bence Galatasaray'ın ondan çok daha iyi futbolculara ihtiyacı var. Sözleşmesi bitmeseydi, alternatifler arasında bile yer almazdı diye düşünüyorum.
 
 
Mancini'nin sağ bekleştirdiği bir isim aslında, stoper özelliği var. Semih Kaya'da yapmak istediğini zamanında Micah Richards'da uygulamıştı. Hızlı bir futbolcu ama teknik özellikleri çok yok. Bu özellikleriyle Galatasaray'ın aradığı sağ bek midir?
 
Hasan Yıldırım: Micah Richards'ın mevkisini 2 şekilde açıklayabiliriz; 1)Ne stoper, ne sağbek, 2)Hem stoper, hem sağbek. Belki boyu 10cm daha uzun olsaydı ve bu sakatlık sorunlarıyla uğraşmasıydı, Premier League'in en iyi stoperlerinden birisi olarak Manchester City'de kariyerine devam ediyordu. Sağbek için ise defansif açıdan iyi bir oyuncu olmasına rağmen, ofansif açıdan çok da yeterli bir futbolcu değil. Tekniği adam eksiltmek için yeterli değil. Pası veya ortası çok iyi bir futbolcu da değil. Gol atan/attıran bir futbolcu olduğunu da söylemek zor. Ben Micah Richards'ın Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu sağbek olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
 
Henüz 26 yaşında, onun adına hala geç değil. Piyasası ne ölçüde, ne yapmasını bekliyorsun?
 
Hasan Yıldırım: İngiltere piyasası hala iyi olan bir futbolcu. Yaşı senin de belirttiğin gibi genç. Sözleşmesi bu ay sonunda biteceği için, Premier League takımları için iyi bir alternatif olarak görünüyor. Tekrar sakatlık sorunu yaşamadığı takdirde, fizik gücüyle ve defansif özellikleriyle iş yapabilecek bir futbolcu. Sunderland, Aston Villa ve Newcastle United gibi takımlarla anılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir