15 Haziran 2015 Pazartesi

Fırsat Transferleri #29; Ilsinho

 
Lucescu'nun Brezilyalılarından biri daha. İlginç olan ise Shakhtar'a geldi, uzun süre oynadı, sonra ülkesine döndü ama devamında Shakhtar'a geri dönmesi. Şimdi ise sözleşmesi bitmiş durumda ve boşta. İlsinho için ne söylersin, doğru bir transfer olur mu?
 
Hasan Yıldırım: İlsinho Temmuz 2007'de São Paulo'dan Shakhtar Donetsk'e 10m € bonservis bedeliyle transfer oldu. Sözleşmesi bittikten sonra tekrar ülkesine döndü. Ocak 2012'de ise tekrar Shakhtar Donetsk'in yolunu tuttu. İlsinho sağ bek, sağ kanat ve orta sahanın ortasında oynayabilen bir futbolcu. 29 yaşında. Bu yaz 4. kez bonservissiz olarak bir takıma transfer olacak. Shakhtar Donetsk için vazgeçilmez değil. Zaman zaman sağ bekte, zaman zaman sağ kanatta, zaman zaman da orta sahada görev yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta görev yaptı, sadece 1 maçta 90dk sahada kaldı. Ligde 14, kupada 4, Ukrayna Süper Kupası'nda 1 maçta forma giydi, toplam 5 asist yaptı.
 
Özellikli bir futbolcu. Daha çok 4-4-2'nin sağ kanadı gibi ama açıkta veya sağ bek olarak kullanmak mümkün, hatta orta sahada da oynayabiliyor, teknik bir futbolcu. Sen ne düşünüyorsun?
 
Hasan Yıldırım: Farklı mevkilerde oynayabilen bir joker. Ofansif olarak çok daha iyi bir oyuncu. Tekniği üst düzey bir futbolcu. Kolay adam eksiltebilen, jeneriklik çalımlar atabilen bir isim. Oyun zekası iyi, hücumda yaratıcı. Her 2 ayağını da iyi kullanabiliyor.
 
Bu sezon çok fazla şans bulduğunu söyleyemeyiz, Shakhtar'ın da gözünden düşen bir futbolcu oldu. Futbolcunun piyasası ne ölçüde, sence nasıl bir hamle yapacak?
 
Hasan Yıldırım: Shakhtar Donetsk kadrosunda çok kaliteli birçok futbolcu var. Çoğu Brezilyalı. Douglas Costa, Bernard, Alex Teixeira, Luiz Adriano... Bu kadroda düzenli olarak oynama şansı bulamayan isimlerden İlsinho. 29 yaşında. Sözleşmesinin bitmesi avantaj. O yüzden birçok talibi olabileceğini düşünüyorum. Üst düzey bir yıldız değil, orası aşikar. Ama birçok takımda önemli katkı verebilir.
 
İlsinho Galatasaray'a gelse ne gibi bir fark yaratabilir, neler katar veya gerekli bir adım mı?
 
Hasan Yıldırım: İlsinho Galatasaray'a gelse; sağ bek ihtiyacını karşılamaz, sağ kanat ve sağ açık olarak faydalı olabilir, gerektiğinde orta saha için de alternatif olabilir. Bonservissiz olması avantaj. Bence Galatasaray için olmazsa olmaz bir hamle değil. İlsinho, çok daha iyi isimler alınamıyorsa ancak düşünülmesi gereken bir alternatif olarak görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir