18 Haziran 2015 Perşembe

Galatasaray'ın Çocukları


Geçen sezon yaşanılanların üzerine bu sezonda da Galatasaray'da devam etmek cesaret işi. Ergin Ataman ise bunu ücretinde indirim yaparak gerçekleştirdi, 800 bin avro aldığı yerde 500 bin avro alacak. Kulübün durumu ise belki de geçen sezona göre daha kötü, herkesten indirim isteniyor, yine feda deniliyor ve büyük bir cendere ama Ergin Ataman kalmayı tercih ediyor, iyi ki Galatasaraylıyız diyor.


Sinan Güler'in derin bir Galatasaray geçmişi yok, en azından Galatasaray altyapısından yetişen bir isim değil. Sağda solda da "şöyle Galatasaraylıyım, böyle Galatasaraylıyım" gibi şovlara girmez, işini yapar, bu uğurda tek bacakla da oynar, kafası gözü yarılır ama o halde maç kazandırır. Ekonomik sorunların konuşulduğu, herkesin para alamadığı, ihtarnamelerin havada uçuştuğu ortamda da sesini çıkartmaz. Biri Galatasaray'ın çocuğuysa eğer bu Sinan Güler.


Yasin Öztekin ne alaka demeyin, Galatasaray'a gelmek için 500 bin avro'yu kendi cebinden ödeyen, herkes marka arabalarıyla tesislere gelirken taksi ile tesislere gidip gelen bir isim. Takımdan gönderilmesi söz konusu olduğunda buna karşı duran, oynayan, çalışan ve kazanan. Böyle isimler Galatasaray'ın çocuğu olmalıdır.


Onların yaşadığı sorunları ise Allah biliyor, acaba kulüpten kimlerin haberi var ve ne gibi bir çözüm yolu düşünüyorlar?

Bu listeyi uzatmak mümkün, geçmişe de inerek birçok örnek verebilirim. Eskiden Galatasaray'ın çocuklarına boş sözleşme imzalatılırdı, kimsenin de sesi çıkmazdı. Şimdi ise 4.8 milyon tl yıllık alıyorlar ve "5 dakika sürdü, Galatasaray'ın olduğu yerde pürüz çıkmaz" diyerek durumu daha da pişkin bir duruma getiriyorlar. Aslında sözleşmeyi imzalayana değil de o teklifi götürene kızmak, bu paraların hesabını sormak lazım, bu kadar kolay olmamalı.

Ayew ve Gignac gibi isimleri elden kaçırmanın başarısızlık olmadığını söylüyordum. Çünkü inanılmaz ücretler dönüyor, Gignac kemiksiz 3.9 milyon avro alacak mesela ve imza ücreti de var bunun. Ayew'in de ücreti çok yüksek ve Premier Lig avantajını da eklediğimizde Galatasaray'a gelmesi o gün için imkansızdı, Sabri Sarıoğlu'na verilen kontrat sonrasında değil. Bu kontratı gördükten sonra Ayew ve Gignac gibi isimleri elden kaçırmanın başarısızlık olduğunu söylüyorum. 

Bu kontratı veren yöneticiler şu dakikadan sonra maddi şartlar, dengeler diyerek transfer olayının üzerini örtmeye, beklenti düşürmeye çalışmasınlar.

İpin ucu çok önceleri kaçtı, Yekta Kurtuluş, Eray İşçan gibi isimlerle sözleşme yenilerken. Sabri Sarıoğlu'na gelene kadar birçok ismi konuşurum, sağ bek transferleri üzerinden yürür ve daha büyük maddi veriler de ortaya koyarım, herkes gitti Sabri Sarıoğlu kaldı derim, geçen sezon itibariyle kalmayı hak ettiye getiririm işi ama mesele o değil, devir de eski devir değil. Biraz futbol aklı, başka birşey istemiyorum. 14 yabancı kuralı sonrası hani yerli oyuncuların ücreti düşecekti, yerli bağımlılığı bitiyordu. 1.6 milyon avro gibi bir rakam, 20 maç oynadığında 2 milyon avro. Galatasaray'ın alternatif sağ beki olacak, duruma bakar mısınız?

Ben Sneijder'in yerinde olsam yeni sözleşme için kapıyı 5 milyon avro yıllık ücretten açarım, çünkü Galatasaray'ın ortalaması bu. Melo da haklıymış yeni sözleşme derken, bunu anlıyoruz. Melo'dan da kendi adıma özür dilerim, sözleşme üzerinden gereksiz yorumlar yapmışım.

Ergin Ataman kalmak için ücretinde indirim yaparken ve geçen sezona göre daha zorlu bir tablonun içerisine girerken, Sabri Sarıoğlu yüzde 60'lık bir zam alıyor ve takımda kalıyor. Diyecek birşey yok, benim için kimin Galatasaray'ın çocuğu olduğu belli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir