12 Temmuz 2015 Pazar

Arda Turan'ın Barcelona'ya Transferi Mi Yoksa Fatih Terim'in Milan'ın Başına Geçmesi Mi Daha Büyük Olay?

Twitter'da Eren Loloğlu sormuştu bu soruyu, ben de buradan sizlere sorayım. Arda Turan'ın Barcelona'ya gitmesi mi yoksa Fatih Terim'in Milan'a gidişi mi çok daha büyük bir olay?

Türk futbol tarihinde bu tip büyük olaylar çok fazla yok aslında. Hamit Altıntop ve Nuri Şahin gibi isimlerin Real Madrid'de forma giymesi büyük olaydı mesela ama her ne kadar Türk Milli Takım formasını giyiyor olmalarına rağmen Almanya çıkışlı futbolcular. Onları bir kenera koyduğumda Türkiye çıkışlı isimler içerisinde Arda Turan ve Fatih Terim'in yaptıkları daha bir ön plana çıkıyor ama devamı gelecek. Enes Ünal'in Manchester City'e gidişi büyük olay, Salih Uçan'ın da Roma'ya gitmesi çok güzel bir hareketti. Ozan Tufan adına da Valencia iddiaları var derken ilerleme başladı, bu güzel.

 
Fatih Terim'in Milan'a geçişiyle başlayalım, o dönem şartları altında çok büyük bir adımdı. Galatasaray'da kazandığı büyük başarıların ardından Fiorentina'nın başına geçmişti ve Fiorentina ile sezonu tamamlayamadı belki ama İtalya'da da çok büyük bir etki yarattı. Fiorentina'ya oynattığı futbolla İtalya'da bazı ezberleri bozmaya başlamıştı ama o dönem kulüp başkanıyla sorun yaşadı ve ayrıldı. O sezonun sonunda Milan'la anlaşması ise çok büyük bir olaydı. Bugün bile Türk teknik adamların Avrupa'da tercih edilmediğini görüyoruz, takım veya lig farketmiyor. Fatih Terim'in Milan gibi bir takımın başına geçmesi büyük olaydı. Milan günleri uzun sürmedi belki ama Milan gibi bir takımın birkaç maç bile olsa teknik direktörlüğünü yapmak büyük iş. Önemi ise herhangi bir teknik direktörün bu seviyeye bile yaklaşamamasından gelmekte. Bundan sonra da böyle bir olayın yaşanacağını tahmin etmiyorum.

 
Arda Turan'ın Barcelona transferi için de en iyi yorumu Hamit Altıntop yaptı. Barcelona'ya transfer olmak bir yana, o paraya transfer olmak çok daha başka bir olay. Atletico Madrid'e transferi değil belki ama Atletico Madrid'de yaptıklarıyla efsane oldu Arda Turan. Barcelona ve Real Madrid gibi takımların arasına girdiler, lig şampiyonu oldular, Şampiyonlar Ligi finali oynadılar. Geçen 4 senede de Arda Turan'ın misyonu tamamlanmıştı. Kalıp Atletico efsanesi olabilirdi ama Barcelona gibi bir takım teklif yaptığında geri çeviremezsiniz, çünkü zirve noktası bu, daha yukarısı yok. Arda Turan da bu anlamda hayallerinin takımına, en yüksek seviyeye gitmiş oldu. Çıtayı da çok yüksek bir noktaya koydu, kolay ulaşılır bir seviye değil ama yeniden başarılabilir, çok zor bile olsa.

Bu kıyaslamada da Fatih Terim'in Milan'ın teknik direktörü olması çok daha büyük bir olay, çünkü başka bir örneği olmadığı gibi olacak gibi de görünmüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir