8 Temmuz 2015 Çarşamba

En Çok Bonservis Ödenen Türk Futbolcular


Arda Turan'ın bonservisi için tam olarak 41 milyon avro diyemeyiz, 35 milyon avro + bonuslarla birlikte o rakama ulaşılıyor ama Barcelona'nın lig şampiyonu olması durumunda bu para gelecek ve 41 milyon avro'ya o bonservis ulaşacaktır. Hamit Altıntop'un da dediği gibi, Barcelona'ya transfer olmak bir yana, o bonservisle Barcelona'ya transfer olmak çok daha başka bir durum. Efsane iş, kim ne derse desin. Barcelona'dan da daha zirvesi yok.

Listede de en çok bonservis verilen Türk futbolcular var. Hakan Çalhanoğlu'nun Leverkusen'e transferi 2. sırada, 14.5 milyon avro ile. Henüz yaşının genç olması ve yükselen grafiğiyle de çok daha büyük bir adım atacaktır, bakarsınız bu listede 1. sıraya yerleşir, bilinmez ama Arda Turan'ın ardından bu bayrağı sahiplenmeye en yakın isim de o. Almanya altyapısının üretimi bir isim ama Milli Takım forması giymesi itibariyle bu listede yerini aldı.

Arda Turan'ın Galatasaray'dan Atletico Madrid'e gidişi 3. sırada, 13 milyon avro'luk bir bonservis. Bu transfer de Türkiye'den bir futbolcu transfer edilirken ödenen bonservis anlamında 1. sırada. Nitekim Arda Turan'ın o gün Atletico'ya adım atması tüm geleceğini nasıl şekillendirdi gördük. Türk futbolcularının aynı şekilde korkmaması ve Avrupa'ya açılması lazım. Ozan Tufan için Valencia iddiaları var mesela, Arda Turan'ı bu konuda örnek almalı.

Nuri Şahin'in 10 milyon avro'ya Real Madrid'e gidişi ise 4. sırada ama bu transferin şöyle bir önemi var ki, Nuri Şahin'in serbest kalma bedeliydi bu. Real Madrid'e gittiği dönemde Bundesliga'nın en değerli futbolcusu seçilmişti, çok daha büyük paralar edebilirdi ama o madde Real Madrid'in bir fırsat transferi yapmasını sağladı.

Mehmet Topuz'un 10 milyon avro'ya Fenerbahçe'ye geçişi de 5., ülke içerisinde yapılan transferler göz önüne alındığında da 1. sırada. Beşiktaş'la girilen inat neticesinde artan bonservis ve 10 milyon avro'luk bir rakam. Gerçekten inanılmaz.

Gökdeniz Karadeniz'in ise 8.7 milyon avro'ya Rubin Kazan'a transferi 6. sırada yer almış. Gözlerden uzak bir kariyeri var ve yıllardır orada, çok da iyi iş çıkarıyor ama kimse konuşmuyor. Mevlüt Erdinç'in ise değerli olduğu dönemde 8.5 milyon avro'luk PSG transferi var, o da 7. sırada. Fatih Tekke'nin ise 7.5 milyon avro'luk Zenit transferi 8. olmuş, baktığımızda o dönem Trabzonspor kendi evlatlarından çok güzel paralar kazanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir