23 Temmuz 2015 Perşembe

Galatasaray 2-1 Celta Vigo, Podolski'ye Merhaba Partisi

 
3. hazırlık maçı ama Galatasaray'ın gerçek anlamda hazırlık maçları Celta Vigo karşılaşması itibariyle başladı. Yükleme dönemi, ayrıca Milli oyuncular da takıma yeni döndüler ve uyum anlamında da bazı sıkıntılar var derken şu aşamada iyi futbol beklentim yok. Fenerbahçelilerin var mesela, çünkü onlar Shakhtar karşısında sezonun en önemli maçına çıkacaklar, üstelik ilk maçtan. Bizim ise hazır olmak için çok fazla zamanımız olduğundan bazı şeyleri biraz daha genele bırakabiliyoruz.

Podolski'nin ilk maçı, bir anlamda ona merhaba partisi bu. En son 11'de başladığı maç 22 Mart tarihinde, aylardır herhangi bir maçta 11 başlamadı ve Inter günlerinde de çok sık forma giyen bir isim değildi. Hazırlanması zaman alacak ama oynadığı 45 dakika onun için değerliydi. Sol kanatta izlemeye alışkın olduğumuz Podolski'yi en ileri uçta izledik. Hoca'nın da dediği gibi rakip kovalaması beklenilmediği için en ileri uçta denendi, görüntü başarılıydı da. Bir golü ve aldırdığı penaltı var. 2-1'lik skorun bir anlamda mimarı.

İlk yarıda Celta Vigo oynadı daha çok, top onlardaydı ama Galatasaray'ın kontra kovaladığını, bu planında da kısmen başarılı olduğunu gördük. Podolski'nin aldırdığı penaltı böyle geldi, rakip savunma arkasına sarkması penaltıyı yarattı. Top tutmadık hücumda veya çok fazla pas oyunu yapamadık ama çok fazla kontra denedik, eğer son paslar doğru olsaydı fark da açılabilirdi. Podolski, Yasin Öztekin ve Sabri Sarıoğlu'nun boş koşularında doğru paslar atılamadı. O noktada orta sahada Selçuk İnan veya Bilal Kısa gibi isimler olsa farklı olabilirdi.

İkinci yarıda ise üstünlük tamamen rakibe geçti. Oyun değişikliklerinin ardından Galatasaray orta sahası iyice düştü. Jem Karacan hazır değil, kolay geçiliyor ve ortaya direnç koyamadı. İlk yarıda Carole'yi orta sahada izlemiştik mesela, hücumda yoktu ama enerjisi orta sahayı ayakta tutabiliyordu. Rakip kovaladı, sürekli bastı ve presi vardı. Jem Karacan bunu yapamadı, Hamit Altıntop da yoruldu derken rakip rahat geldi, pozisyonlar buldu ama Eray İşçan'ın Galatasaray kariyerindeki tek iyi maça denk geldiler.

Stoper ihtiyacı net var, Dany ile yollar ayrıldı ama Koray Günter de sırada. Kesinlikle kiralık olarak gönderilmeli, yediğimiz golde hatasının yanında, ilk yarıda da net hatası golle sonuçlanabilirdi. Aynı durumu sağ bek için de yazarım, Tarık Çamdal'ın ismini oynadığı ikinci yarıda duyan yok. Alternatif yaratmak zorundayız.

Carole de Hamza Hoca'nın jokeri olacak gibi. 3 hazırlık maçı oynandı ve Carole'yi sol bek, sol açık ve orta saha olarak izledik. Bir sonraki maçta sol stoper gibi de izleyebiliriz. İyi bir futbolcuya benziyor, üzerine gitmek lazım.

Sürekli eksikler göze çarpıyor ama bu tip maçlarda bunları konuşmak lazım. İlk yarıda görüntü fena değildi ama ikinci yarıda felaketi oynadık. Umut Bulut, Olcan Adın ve Sercan Yıldırım üçlüsünden bir beklentim yoktu zaten, Sinan Gümüş oyuna girdiğinde biraz olsun soldan top taşımaya çalıştı. 4-3-3 oynasak ve açık alan kovalasak Sercan Yıldırım kanatta bir derece oynar ama forvette vereceği tartışılan Sercan Yıldırım'dan kanatta verim beklemek imkansıza yakın.

Maçın genelinde ise organizasyon sıkıntısı yaşadık. Sneijder'in de alternatifi yok aslında, Bilal Kısa bir derece o alternatif olabilir. Hamit Altıntop, Emre Çolak ve Carole orta sahası oyunu ilk yarıda yönlendiremedi ama en azından mücadele anlamında vardı. İkinci yarıda Jem Karacan, Yekta Kurtuluş gibi hamlelerin ardından o mücadeleyi de kaybettik, Celta Vigo inanılmaz rahat geldi ve pozisyonlar buldu.

Yine de Muslera, Sneijder, Chedjou, Selçuk İnan, Burak Yılmaz gibi as oyunculardan yoksun oynadık ve bu tip yükleme dönemlerinde de iyi futbol, mücadeleyi 90 dakikaya yaymak zor. Kazanma alışkanlığı anlamında gelen 2-1'lik galibiyet güzel, hazırlık maçlarında da 3'de 3 yaptık. Podolski'ye de güzel bir merhaba oldu, ilk maçı itibariyle ortaya koyduğu futbol aklı fazlasıyla iyiydi. Aldırdığı penaltıdan, 2. golde rakibin hatasını kovalaması ve en iyi yaptığı iş olan bitiricilik. Daha da iyi olacaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir