15 Temmuz 2015 Çarşamba

SC Nostalji #29; Tobias Linderoth


Melo'nun ayrılığını konuşuyoruz, daha da önemlisi Melo'nun boşluğunu kiminle doldurmamız gerektiğini. Yeri kolay dolmaz, yeni Melo bulmanın da zor olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda tarz değiştirmek zorunda Galatasaray, daha farklı bir profile sahip orta sahayla başka birşey deneyecek. Medel'i bu yüzden isterdim. Belki ofansif aksiyon anlamında Melo gibi değil ama defansif aksiyonda daha fazlası. Önde oynayan hücumcuları çok rahatlatırdı, bu anlamda da aklıma Linderoth geldi.

2007-2008 sezonunun transfer yıldızı Lincoln'dü. Yeni Hagi hasretinden mi bilinmez, böyle bir 10 numara için can atıyorduk ve o yaz dönemi sadece Lincoln'ü konuştuk. Oysa yapılan transferlere baktığımızda en akılcı iş Linderoth olmuştu. İhtiyaca yönelik, müthiş bir görev adamı. Saidou'dan bile bu anlamda maksimum alınmış ama Saidou ayrıldığında o pozisyonu kapatamamıştık. Saidou için vasat bir futbolcu tanımı yapılır ama hakkının çok yendiğini düşünürüm. Saidou ayrılığından sonra Inamoto & Topal ikilisiye doğal olarak olmadı, Linderoth ile o pozisyon adına iyi bir hamle yapılmıştı diyebilirim.

Sezona da iyi başladı, beklentiler de bu doğrultuda fazlaydı. Kalli severdi böyle isimleri, tam onun kalemiydi ama şanssız bir rahatsızlık yaşadı (o sakatlığa böyle demek lazım) ve sezonu kapattı. O sezon şampiyon oldu Galatasaray, Linderoth sonrası da Mehmet Topal'ı kazandı ama Linderoth'u çok bekledik. Ondan sonraki sezon için yeni transfer gözüyle bakarken yine kullanamadık, sakatlıklarla boğuşmaya başladı bu sefer, yine sezon genelinde yoktu. Ondan sonraki sezonda da takımdaydı, bazı maçlar denendi ama sakatlıklar yakasını bırakmadı. Galatasaray'dan sonrası da yok zaten, futbolu bırakmıştı diye hatırlıyorum.

Feldkamp, Cevat Güler, Skibbe, Bülent Korkmaz ve Rijkaard gibi hocalarla çalıştı diyemeyiz, çalışamadı ama Galatasaray formasıyla bu teknik adamları gördü. 2.5 sezon Galatasaray formasını da giydi diyemeyiz ama takımda kaldı. Hep beklenti vardı, sürekli Linderoth için uğraşıldı, çaba gösterildi ama olmadı. Yine de kendisi iyi hatırlanır, keşke oynatabilseydik diye anarız. Bunu da başarmak zor iş, 2.5 sezonda sadece 14 lig maçında forma giyebilen bir futbolcudan bahsediyoruz.

Linderoth'un savaşından, mücadelesinden bahsederiz. Bir Dünya Kupası maçında 96 dakikada 14.69 km koşmuşluğu var ama sakatlıklarla ilgili yanlış bir algı yaratılmıştı. Kopenhag döneminde 3 sezon boyunca sakatlık yaşamadan, her maç oynadığı doğrudur ama Everton günlerinde uzun sakatlıkları vardı. Robocop olarak gelmemişti yani ama Galatasaray'da ilk yaşadığı rahatsızlık çok şanssız bir durumdu. Maalesef Linderoth'dan istediğimizi alamadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir