10 Temmuz 2015 Cuma

Geri Dönerse Bıraktığı Galatasaray Taraftarını Bulabilir Mi?


Bir süredir yazmak için bekletiyordum ama twitter'dan beni takip edenler az çok ne düşündüğümü bilir. Şöyle başlayayım, Melo'nun 4 senede Galatasaray'a katkısını, başarılarda payını, yarattığı psikolojik üstünlüğü, mücadelesini, savaşını asla inkar etmem. Bu sebepten ötürü de güzel ayrılmak, Melo'yu en güzel şekilde hatırlamak isterim ama süreç o doğrultuda ilerlemiyor.

Takımdan ayrılmak isteyebilir, bunu dile getirmesi kötü değil. Ya da sözleşmesinin son senesi olmasından kaynaklı yeni kontrat isteyebilir. 32 yaşına geldi, geleceğini garanti altına almak hakkı ama süreç Melo adına güzel ilerlemiyor. Transferi anlamında istediğinin olmaması durumunda geri döndüğünde ona sonsuz şekilde inanan, güvenen Galatasaray taraftarının bu güvenini fazlasıyla sarsmış durumda.

Melo gittiğinde de yeni bir Melo bulamayacağımızı biliyorum bu arada, Melo tarzında futbolcuların değeri çok uçuk ama Melo'ya da aynı şartlarda, uzun vadeli bir kontrat verip yola devam etme düşüncesi büyük kumar. İzliyoruz, yaşanan sıkıntılar ortada. Melo aldığı kontratın üzerine yatacak bir isim değil ama farkındasınız, artık sakatlanır oldu, uzun sakatlıkları, ayrılıkları olabiliyor. Hepsinden önemlisi Melo bunu ilk kez yapmıyor, daha önceleri de Melo'nun ayrılık haberleri üzerine haberleri okuyorduk. Mondragon da bunu çok yapardı ama uzun bir kariyeri oldu, Melo'nun da olduğu gibi. Bu da Galatasaray'ın onlara olan sevgisi.

Melo bir sezon daha Galatasaray'da devam edebilirdi ya da ayrılmak istiyorsa Galatasaray'ın bu transferden kazanç sağlamak istemesine hak verebilir, yardımcı olabilirdi. Melo transferinin bu kadar uzamasının nedeni bu ve süreç uzadığı sürece de Galatasaray'ın eli kolu bağlanıyor. Yarın ben kalıyorum da diyebilir, Galatasaray'a bağlılık yemini etmesi de beni şaşırtmaz, bir anda tüm söylemlerinin üstünü çizebilir, daha önce yaşandı bu. 
Galatasaray'ın ise Melo sonrası bir transfer yapması gerekiyor ama bu konuda da maalesef gecikiyor, çünkü Melo hala bu konuda adım atmış değil. Bu da kendisine duyulan güveni fazlasıyla azalttı, geri dönerse bıraktığı Galatasaray taraftarını bir daha bulamayabilir.

Son olarak, bu konuda asıl hata Hamza Hoca'nın, çünkü çok ısrarcı. Kazanmak istiyor, bu yolda çabalıyor ve anlamsız tavizler veriyor, bu Melo olsa bile. Gelecek adına hemen bir planlama yapıp, Galatasaray'ın önüne bakması gerek, umarım Hamza Hoca da bunu görür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir