28 Temmuz 2015 Salı

Hayırlı Mı Bu Mağlubiyet, Galatasaray 0-4 Nice


Udinese karşısında 35 dakika izleyebildik takımı, görüntü de fazlasıyla iyiydi. Tempolu oynayan, topa sahip olan, hücumda hareketli ve pozisyon üreten bir Galatasaray vardı. Nice karşısında ise mevcut futbolculara göre ideale yakın bir 11 vardı ama bir o kadar da kötü futbol. Udinese maçının 35 dakikasıyla hiç alakası olmayan bir görüntü.

Klasik 4-2-3-1, Melo'nun yokluğunda Hamit Altıntop, Podolski ise sağ kanata geçmiş. Podolski'nin dahil olduğu bir hücum hattında da uyum sağlamak adına zaman gerekiyor, yoksa o hücum dörtlüsü kağıt üzerinde heyecan verici. Nice karşısında da hareketli başladılar, ilk 7-8 dakika hücum presine kadar vardı ama uyum pozisyon getirmedi, hazır olmayan Sneijder gibi bir isimle de hücum organize olamadığı gibi çabuk düştü. Podolski'nin sağ kanatta ters kaldı, Burak Yılmaz da kendisini sadece savunma arkasına koşu atmaya odaklayınca Galatasaray hücumda ne top tutabildi, ne de kaleye şut attı.

Eksikler net şekilde ortaya çıktı, orta sahanın da temposu yoktu. Hamit Altıntop'u Udinese karşısında çok beğendim ama Nice maçında varlık gösteremedi ve Selçuk İnan da bu temposuzluğa ayak uydurunca Nice orta sahayı çok rahat geçti. Melo sertliğini aradım, oraya enerji gerekiyor, bu orta saha ikilisiyle tempo anlamında da olmaz, sertlik anlamında da. Şampiyonlar Ligi oynayacak bu takım, ligi de geçtim.

Orta sahayı rahat geçen Nice da pozisyonlar buldu, ilk yarıda da goller gelebilirdi ama Eray İşcan'ın iyi performansına denk geldiler. Ben Arfa bu haliyle bile Galatasaray savunmasını dağıttı mesela, karşısında varlık gösteremedik. Chedjou da hazır değil gerçi ama Galatasaray savunmasında yaşanan sorunlar hücum hattına göre çok daha acil ve büyük.

Sabri Sarıoğlu gerçekğiyle de karşılaştık. Sağ bek ihtiyacını zaten görüyorduk ama bu maç sonrasında umarım herkes farkına varmıştır. Hücuma gittiğinde geriye dönemeyen, sağ taraf bu yüzden otoban olmuş, rakip karşısında duramayan, iki basit penaltıya sebep veren bir futbolcu. Orayı bu durumda nasıl kapatacaksın. Chedjou & Koray Günter değişlikliği de 45'de gelince savunma tamamen patladı ve o kanat kaynaklı goller geldi. Bir anda anlamadan skor 4-0 oldu, hazırlık maçı dahi olsa hezimet.

Eksiklerin farkına vardıysak bu mağlubiyet hayırlı olmuştur, hazırlı döneminde hezimete uğramak bu anlamda iyi. Farkına varmayıp, elden birşey gelmez moduna girdiysek sezon içerisinde daha kötü görüntüler de bizi bekliyor olabilir. Bazı futbolcuların olmayacağını bile bile üzerine giriyor, şans veriyor. Çok büyük bir hata.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir