24 Temmuz 2015 Cuma

SC Nostalji #31; Sinan Bolat


Muslera gelene kadar kaleci olayı da büyük bir sorundu, Muslera sonrasında da yedek kaleci sıkıntısı. Muslera istikrarlı bir kaleci, sakatlık veya ceza gibi sorunlarda Galatasaray'ı çok yanlız bırakmamıştır (oynadığı 4 sezonda) ama o olmadığında yaşanan sorunları da unutamayız. Mancini dönemi mesela, Eray İşçan'ın Barnebau'ya ayak basması. Sıkıntılı bir süreç yaşanmıştı, bu yüzden de yeni sezona iyi bir yedek kaleciyle girmek istediler ve Sinan Bolat Galatasaray'a geldi.

Muslera sonrasında Galatasaray'da oynayan yedek kalecilere baktığımızda en kariyerlisi Sinan Bolat. Hepimiz onu Standart Liege zamanlarından biliyoruz, Milli Takım'a kadar yükselmişti ve iyi de bir potansiyeli vardı. O potansiyel Porto'ya da taşındı ama orada işler istediği gibi gitmedi ve resmi maça dahi çıkamadan gözden düştü derken önce Kayserispor kiraladı, yarım sezon Türkiye'de forma giydi ama küme düştüler. Devamında da Galatasaray'a Muslera'nın alternatifi olarak geldi.

Galatasaray'da bu anlamda bir lanete inanır oldum, Sinan Bolat'ın iyi bir transfer olduğunu düşünürken ondan da beklediğimizi alamadık aslında. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Arsenal maçı, devamında kupa maçları derken çok şans buldu, kendisini çok fazla izleme şansı bulduk ama aklımızda kalan yediği jenerik goller. Diyarbakır Belediyesi maçında bile efsane bir gol yemişti, akıllarda böyle kaldı.

O bu performansı gösterdiğinde de şampiyonluk yolunda en kritik maçlardan biri olan Gençlerbirliği karşısında Muslera'nın yokluğunda yürekler ağızlara geldi ama Sinan Bolat o maçta gol yememeyi başardı. Devamında Bursaspor kupa finalinde de Muslera yoktu, Sinan Bolat o maçta belki de Galatasaray kariyerinin tek iyi maçını çıkardı. Kötü bir dönemdi Galatasaray onun için ama 2 kupa yolunda da adını anacağız, küçük de olsa bıraktığı izler oldu.

Şimdi de Club Brugge forması giyecek, bir anlamda ülkesine döndü. Galatasaray kendisiyle devam etmek istedi ama oynamak istemiş olabilir. Yaşı da henüz 26-27 aralığı, daha tecrübeli bir havası var ama genç yaşlarda tanıdığımız, bildiğimiz bir isimdi, yaşıyla alakalı önünde uzun zaman ve şans var. Değişmeyen gerçek ise Galatasaray'ın yine iyi bir yedek kaleci bulmak zorunda olduğu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir