11 Temmuz 2015 Cumartesi

Lionel Carole Galatasaray'da


Sevgili Fırat Demirtaş bizler için Lionel Carole'yi en güzel şekilde anlattı, okumak isteyenler linki tıklayarak yazıya ulaşabilir;  

Scout ekibini konuşuyoruz, eleştiriyoruz, daha doğrusu eleştiriliyorlar. Ben kendilerine çok fazla scout'luk yaptırıldığına da inanmıyorum. Carole transferi ise bir scout hamlesidir. Aslında scout mevzusunu da konuşmak, içini açmak lazım. Bruma'yı almak bir scout başarısı değildir mesela, 10 küsür milyon avro bonservis vererek. Benim scout ekibinden beklentim az paraya büyük iş başarmak, beklentimi de bu yönde hamleler üzerine kurmak istiyorum. 

Lionel Carole gibi, ne yapar, ne eder sezon içerisinde göreceğiz ama ilk etapta söyleyeceğimiz, bu transferin bir scout ekibi hamlesi olduğu ve bu yönde adımların daha sık atılması gerektiğidir. Bonservis anlamında da yıllık ücret anlamında da fazlasıyla makul bir hamle, 24 yaşında olması nedeniyle de seviniyorum. Yaş ortalaması giderek büyüyordu, 25 yaşının altında başka isimler de görmeliyiz.

1999-2000 sezonunda Capone Galatasaray'a gelmişti, o dönem kimse tanımazdı. Doğal olarak beklenti de yüksek değildi ama gelen başarılarda Capone faktörü de büyük rol oynamıştı. Carole'nin gelişi de biraz sessiz oluyor, bu anlamda Capone'yi andırdı.

Telles de sıklıkla eleştirildi ama Hamza Hoca sonrasında çıkış yakalayan, en azından ivmesini yukarı çeviren bir futbolcuydu. Sezon içerisinde Telles'in yerine Olcan Adın'ı sol bekte denedi Hamza Hoca, Telles'in de dalgalanmaları oldu ama Telles alternatifsizdi, bunu gördük. Güray Vural'ı yazdı medya ısrarla, Hamza Hoca'nın ise Güray'ı istemediğini daha önce yazmıştım. Lionel Carole takip edilen, uzun zamandır izlenen bir isimdi. Maddi anlamda da makul olması nedeniyle bu transfere karar kılındı ve gerçekleşti.

Stoper özelliği de var Carole'nin, bu anlamda Hakan Balta'yı da andırır ama Hakan Balta'nın etkili olduğu yer stoper, Carole ise sol bek için uygun isim. Telles daha hücumu seven, bindiren ama savunmada sorun yaşayan bir isimdi, Carole biraz daha kontrollü, sürekli bindirmeyi düşünmeyen, işin savunma kısmında garantici bir adam. Sol açığı Podolski olan ve bu anlamda savunma sorunu yaşayacak bir takımda da Carole gibi o açığı kapatacak bir isim Şampiyonlar Ligi'nde çok daha fazla süre alırsa kimse şaşırmasın. Ayrıca Carole'yi sol bek oynatarak, yeri geldiğinde Telles'i sol açık gibi de düşünebilme imkanı doğmuş olur ki Hamza Hoca geçen sezon içerisinde bunu denemişti. Böyle de bir alternatif doğmuş oldu.

Ölümüne savunma da demiyor ama hücüm yönünü mutlaka geliştirmeli. Garantici bir futbolcu, çok risk almayı sevmez, boş gördüğü isme pas verir ve işini yapar, hücum anlamda ekstraları yok ama Telles'e göre farklı özellikleri olması ve Hakan Balta'nın da artık stoper alternatifi olması nedeniyle Telles'i dengeleyecek bir bek ihtiyacı da vardı. Ligue 2'de büyük bir istikrar göstermiş ve Troyes formasıyla sezonun tamamında 11 oynamıştı, bu önemli. Telles için de bir alternatif gerekiyordu ve bu giderildi, bu anlamda sol tarafı çözdü Galatasaray.

3 yorum:

  1. Kap'a bildirilmedi diye biliyorum transfer gerçekleşti mi yoksa durum sadece oyuncunun ismini Galatasaray ile anmakmıydı menajer oyunu mu söylemesi güç. Podolski açıklandıktan sonra Carole Kap'a bildirilir diye düşünüyordum ama o bildiri gelmedi. Strateji de olabilir tabii Podolski'den sonra herkesi mutlu edebilecek bir sağ bek açıklaması sonra da Carole, Niasse, Jem açıklamaları gelebilir taraftarın ilgisini dağıtmak için

    YanıtlaSil
  2. Brumanin gelisinin scout ekibiyle alakasi yok bunu emre utkucan ta ozamandan aciklamisti. Bruma aysal baskanin zamaninda GSa bi hediyesimi desek artik yoksa kazigimi bilemicem. Bence büyük kazik

    YanıtlaSil
  3. G.Saray ın şu ana kadar yaptığı en doğru transfer.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir