2 Temmuz 2015 Perşembe

Ontivero, Kaan Baysal ve Endogan Adili FC Wil'de


Endoğan Adili'nin Galatasaray formasıyla çıktığı tek maç, geçen sezonun başında Ankara'da oynanan bu hazırlık turnuvasıydı. Ne kadar ilginç bir transferdir, nereye göre gelmiştir, ne düşünülmüştür bilmiyorum. Bu adamlara bonservis verilerek alındı, hiç mi düşünülmedi? Kendisi Türk ama vatandaşlığa geçemiyor, bu yüzden de 1.5 sezonu futbol oynamadan geçirdi. Genç yetenek denildi, kendisini izleyemedik bile, nasıl bir futbolcu olduğuna yönelik hala bir fikrim yok. Bu transferler nasıl yapılıyor, ne düşünülüyor bilmiyorum. Endoğan Adili transferi de o dönemin karanlık noktalarından biri.

Tabii bir Ontivero değil, kimse de olamaz. Büyük yetenek denildi, hayatında resmi maçı olmayan bu futbolcu için 2.5 milyon avro bonservis verildi ama 20 yaşında takım takım gezmeye devam ediyor. Ontivero, o dönemin en karanlık transferi ve aklıma yine aynı sorular geliyor. Araştırıldı mı, neye göre transfer edildi, ne düşünüldü, kimin fikriydi? Mancini getirdi diyorlar, bilmiyorum. O kadar iyi bir isimse neden Inter'e almıyor, en kısa yoldan bunu yazalım. Madem bu kadar büyük yetenek neden kimse peşinden koşmuyor. Tonla soru sorulabilir.

 
Ontivero da büyük bir hayal kırıklığı, bu kadar basit. Gaziantepspor'a kiralık gitti, tek maça çıkamadı. Honved'e Mancini kaynaklı kiralık gönderildi, birşey çıkmadı. Şimdi de İsviçre ekibi olan FC Wil'e kiralanıyor, bakalım neler olacak. Bu sefer yanında Endoğan Adili ve Kaan Baysal da var. Bir anlamda Erdal Keser'in güzelliği.

Erdal Keser, FC Wil'in sportif direktörü ve takımın da teknik direktörlüğünü Fuat Çapa yapıyor. Fuat Hoca'yı severim, modern bir tarzı vardır ama ülkemizde çok fazla tutunamadı. Bu futbolcuların onun elinde bir şansı var, görmek lazım. Kaan Baysal için umutluyum, o çocuk önemli bir yetenek. Endogan Adili için fikrim yok, izlemedim ama 1.5 sezonun maç temposundan uzak kalmışlığı var. Ontivero adına umudum yok, karanlık bir durum.

3 yorum:

  1. Abi Carole nasil bur oyuncu.Defans ve ofans yonunden bilgin varsa bilgi verebilir misin. Telles gider mi bu transferden sonra.Ayrıca Jordan Amavi daha doğru bir hamle olmaz miydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın bu konu hakkında detaylı yazacağız :)

      Sil
  2. Carole yeni Capone miz olabilir,
    UEFA Kupası zamanındada Capone sessizce alındı
    Herkes hayran kaldı tarzi bi yorum vardi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir