25 Ağustos 2015 Salı

25 Ağustos 2000, Süper Kupa Galatasaray'ın


Özlediğim dönemler ne yalan söyleyeyim. O dönem yaşadığım özgüvenin tanımı şuydu, sanıyordum ki Galatasaray kiminle oynarsa oynasın kazanır, Real Madrid karşısında olsa bile favoridir. Şampiyonlar Ligi çeyrek finali'nde Real Madrid'e elendiğimizde üzüntüm bundandı. Müthiş bir dönem geçiriyorduk, iyi bir kadro vardı ve Fatih Terim ayrılmasına, Hakan Şükür gibi bir isim de olmamasına rağmen Galatasaray üzerine koyarak devam ediyordu. Bunda da büyük pay sahibi Lucescu'dur ve asıl önemi de Süper Kupa'nın geldiği sezon değil de bir sonraki sezonda ortaya çıkacaktır.

Real Madrid'in kadrosuna bakıyorum da Casillas, Raul, Figo, Roberto Carlos gibi yıldızlar var ki Los Galakticos'un da ilk dönemleri. Sonrasında Zidane, Ronaldo, Beckham gibi isimler de dahil oldular bu halkaya. Galatasaray'ın ise en iyi kadrolarından biri, Hakan Şükür değil de Jardel var bu sefer. Bir önceki sezon Porto döneminde de Real Madrid'i belalısı edinmiş bir isim. O sezon Galatasaray formasıyla da Real Madrid'e 3 golü var bu arada. Süper Kupa finalinde de Real Madrid'e 2 gol bıraktı. Hele ki altın golü unutmayacağız, Fatih Akyel'in getirdiği topta Jardel'in bitirişi. Jardel misali Fatih Akyel de Roberto Carlos'un belalısı olmuştu.

Taffarel
Capone B.Korkmaz Popescu H.Ünsal
Okan Suat Emre Davala
Hagi
Jardel

Şu orta saha hattında nefes almanın imkanı yok bir kere. Okan, Suat, Emre üçlüsüne Davala da eklendiğinde ekstra bir baskı gücü imkanı doğuyor ve Hagi'nin kalitesi, Jardel'in bitiriciliğiyle de Galatasaray kupayı kazanıyor. Galatasaray'ın da Uefa Kupası'nın ardından Süper Kupa'yı kazanması 2000 Aralık ayında Dünya Kulüpler Futbol Sıralamasında da 1. sıraya yerleşmişti. Bu da bir ilk mesela..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir