3 Ağustos 2015 Pazartesi

Bilal Kısa..


Önce şunu söyleyelim, Bilal Kısa bu seviyeyi hak etmişti. Yaş ile alakalı eleştiriler olacaktır, ücret konusunda sürekli tartışıyoruz ama saha içerisine baktığımızda Bilal Kısa'nın taraftarlar tarafından sevilmemesi için sebep yok. Transferi gündeme geldiğinde de görüşüm netti, kulübede tut, 60'dan sonra oyuna al ve sana açacağı çok kapı olacaktır. 

Muhteşem bir top tekniği olan, her türlü pas aksiyonunu da fazlasıyla iyi gerçekleştiren bir isim. Akhisar Belediye'nin yakaladığı istikrarda Bilal Kısa'nın oyun aklı büyük rol oynamıştı ki orada görevi, önemi çok daha büyük sorumluluk isteyen bir noktadaydı. Galatasaray'da görev dağılımı var, kimse Bilal Kısa'ya yıldız bir oyuncu gözüyle bakmıyor ve bu da Bilal Kısa için rahatlık olacaktır. Uzun paslarda da, ince gördüğü ve araya oynadığı toplarda da fazlasıyla başarılı, ayrıca orta sahada top tutar, adam geçer ve seni rahatlatır. Bunun yanında bir de şut özelliği var. 

Yaşı ile alakalı temposu tartışılır ama ekonomik kullanılan bir Bilal Kısa'nın da bence başarısız olma şansı yok. Inter karşısında da bunu gördük. Selçuk İnan & Bilal Kısa ikilisinin kalabalık Inter orta sahası karşısında savunma anlamında çok güçlü olableceğini düşünmüyordum ama olabilecek en iyi görüntü vardı. Bilal Kısa'yı ise farklı kılan, Selçuk İnan daha çok geriyi düşünmek zorunda kaldığından, gerektiğinde stoper kademesine girerken Bilal Kısa dikine oynadı, hatta Sneijder'in de verimi fazla yok derken Bilal Kısa'nın ince gördüğü dakikalarda pozisyon yakaladık. 

Bu pasları Podolski güzel algıladı mesela, uyum sağlandığında çok daha iyi iş çıkarılacaktır. Aynı şey Burak Yılmaz için de geçerli olacak, biraz zaman gerekli. Tüm bunların yanında rakibini kovalayan, basan, top kapan, orta sahada da tuttuğu toplarla takımını rahatlatan bir Bilal Kısa izledik.

Melo'nun yokluğunda o pozisyona Melo tadında, tarzında bir isim gerekecek, o eksikliği Bilal Kısa, Hamit Altıntop gibi isinlerle doldurmak imkansız. 1-2 maçlık idare edilebilir, özellikle Avrupa arenasında sağlam bir savunmacı orta sahasız varlı göstermek güç. Ama Bilal Kısa bu rotasyonun değerli bir parçası olacak. Selçuk İnan ve Sneijder için..

1 yorum:

  1. Bilal kısa bana göre mutiş bir kazanç. Top ayagına geldiğinde gönül rahatlığı ile izlediğim oh be dediğim biriydi inter maçında. bir çok maçta top ayagına gelmesi için dua edeceğimiz bir oyun sergiledi. Futbolun sadece amaçsızca koşarak oynanmadığını da bır kez daha kanıtladı. Ben inter maçından gayet keyif aldım. Wesley, Poldi ve Burak gibi adamalr henuz daha performanslarının yüzde 30 sergılerken. ayrıyetten jose rodrıgezı çok begendım. muthıs top teknıgı var. emre colakın yıllardırr yapamadıgı seyler bunlar top bı oyuncunun ayagına geldın mı guven duyuyosun bılal selcuk senıjder gıbı bunlara bırde jose eklendı. emre colakı ıse begenmedım hala guven vermıyor ...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir