16 Ağustos 2015 Pazar

Burak Yılmaz'sız Olmaz, Sivasspor 2-2 Galatasaray


Burak Yılmaz tercihi tartışılacak konu. Dün ufak bir sakatlığı var diye duymuştum ama alakası yok. Hamza Hoca maç başında savunma zaafiyetinden bahsetti, maç sonunda Burak'ın 2. yarıda gösterdiği performansa gönderme yaparak "böyle oynaması için yedek bıraktık" dedi. Kafalarda West Ham mevzusu mu var bilmiyorum, kalır mı gider mi, teklif nedir. Benim çıkardığım sonuç şu oldu, Burak Yılmaz'ı satarsanız durum bu. İlk yarıda oluşan görüntü, Burak Yılmaz giderse temalı bir filmdi. Gördüğümüz o ki Burak Yılmaz'sız olmaz.

Selçuk İnan & Bilal Kısa ikilisiyle orta sahada agresif olmak, rakibi durdurmak imkansız. Özellikle ilk yarıda Sivasspor'un Galatasaray orta sahasında cirit attığını gördük. Çok rahat ve hızlı geldiler. Aatıf mükemmel top taşıdı, savunmayı felç etti derken o agresifliği gösterebilen sadece Chedjou vardı, kolay geçildi Galatasaray. Top Galatasaray'da iken durum daha da vahimdi, herkes birbirinden o kadar uzakta oynadı ki herhangi bir organizasyondan bahsetmek imkansızdı.

Burak Yılmaz'ı kötü gününde eleştiririz ama senin elinde 2. bir forvet alternatifi yokken sahaya Burak Yılmaz'sız çıkman büyük bir kumar. Takım savunması ise mevzu 11'e Umut Bulut yazılır, Olcan Adın değil. İlk yarı için konuşuyorum, hücum planı da yoktu Galatasaray'ın. Podolski forvet başladı, Olcan öne geçti, Yasin bir solda bir sağda, Sneijder iyi değil derken hücumu da savunmayı da Selçuk İnan yapmaya çalıştı ve ancak bu kadar oluyor.

Sivasspor karşısında hücumu kadar var olur diyordum Galatasaray için, ilk yarıda hücumu kadar var olamadı. Savunma yönünde beklenti zaten bu olmuştu, oyun koş koş olayına döndüğünde Aatıf ile hızlı gelmesi muhtemeldi Sivasspor'un ve hızlı oynayarak farkı yakalamaları da mümkün oldu ama başaramadılar.

Sneijder & Burak Yılmaz değişikliğinde de Burak Yılmaz en ileri uca geçmedi aslında, daha serbest oynadı ve onun böyle daha etkili olduğunu düşünüyorum. Geriye gelip top alan, pas organizasyonuna katılan, dikine çıkan bir görüntüde bence daha etkili. Podolski ile de uyum sağladılar, Sivasspor savunmasını zorladılar. Podolski de Burak Yılmaz'dan sonra uyandı aslında ama Olcan Adın konusunda ısrar, Yasin Öztekin'in felaket oyunu derken Galatasaray hücumu belki yine verimli olamadı ama 2-0'dan da bir şekilde dönmesini bildi.

Hamza Hoca'nın en büyük yanlışı da Bilal Kısa & Olcan Adın ısrarında. Olcan Adın çok uzun oyunda kaldı mesela. Gördük ki Carole'nin sol açık performansı bile Olcan Adın'ın önünde. En azından hareketli, tempolu. Jose Rodriguez & Bilal Kısa değişikliği neden gelmedi onu da anlamadım, Jose Rodriguez top tutup, dikine iyi oynayabilirdi ama Bilal Kısa'ya kıyamadı hoca. Buna anlam veremedim ve bu durum da hocanın hanesine eksi olarak yazılır.

Chedjou'nun maçıydı, şu maçın 2-2'de kalmasında onun savunma performansının, kritik hamlelerinin payı büyük. Hayırlı bir beraberlik olmasını dilerim demek isterdim ama eksikleri herkes biliyor, ısrarla yazıyoruz. Sağ bek, stoper, yeni bir kanat, alternatif forvet diye. Bu anlamda çok kazanç mı oldu bu beraberlik zaman gösterecek. Muslera'nın da canı sağolsun diyelim.

Son olarak, Galatasaray'ın tempo sorunu olduğu gibi tempo yakalamaya başladığı dakikalarda etkili olduğunu da görüyoruz, çünkü kaliteli hücum ayakları var ama doğru orta saha kurgusu yok, tempolu bekleri de yok. Telles savunma anlamında var, hücumda göremiyoruz. Sabri Sarıoğlu hücum yapmak istiyor, o da savunmada yok. Aatıf ve Erkan Kaş paramparça etti o kanadı, buradan çıkarım yapabiliriz. Melo'nun dönüşü agresiflik katacak ama tempo sağlamaz. Yaşı bir 11, gençleşmesi gereken. En azından orta sahada tempolu, genç bir futbolcunun varlığı önemli. Kanat alınmayacaksa 4-3-1-2'e geçilir mi bilmem ama geçilmesi durumunda Selçuk İnan & Melo'nun yayına Jose Rodriguez gibi bir ismi yazmak (keşke Ozan Tufan alınabilseydi, nokta atış olacaktı) tempo katabilir. Tabii bu formasyonun olmazsa olmazı da bekler, özellikle sağ bek konusunda adım atılmasını bekliyoruz.

Galatasaray'ın kulübede de Burak Yılmaz dışında maçı çevirebilecek bir hücum oyuncusu yoktu, bu da diğer konu. Uzun uzun yazarız ama kısaca yazmak gerekirse, Bruma ve Amrabat gibi isimler satıldı ve yerine kimse alınmadı. Yasin Öztekin kötüydü mesela, katlanmak zorunda kaldık, çünkü kimi oyuna alalım? Carole sol açık oyuna girdi, öyle düşünün..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir