28 Ağustos 2015 Cuma

Cenk Gönen Galatasaray'da


2010-2011 sezonunda Beşiktaş'a transfer olduğunda 22 yaşındaydı. O dönemin genç ve potansiyel kalecilerinden biriydi ki yabancı kontenjanı da düşünülerek yerli kaleci kıtlığında da iyi yerlere gelmesini beklediğimiz isimlerdendi. Özellikle de arkasında Rüştü Reçber gibi bir tecrübenin olması da o dönem için Cenk Gönen'in avantajıydı ama beklenen gelişmeyi gösterdiğini söylemek güç, ortalama yerli kalecilerden biri olabildi ama uzun bir Beşiktaş kariyeri oldu aslında. Beşiktaş adına sürekli şans bulmayı başaran iyi bir yedekti. O süre zarfında birçok 1. kaleci Beşiktaş'a geldi ama Cenk Gönen takımda kalmayı başardı. Taa ki bu sezona kadar.

Şenol Güneş'in kaleci tercihlerine her zaman saygı duydum, bu işi gerçekten biliyor. Trabzonspor'da göreve geldiğinde 3. kaleci olan Onur Kıvrak'tan müthiş bir kaleci yarattı mesela, devamında Tolga Zengin'i de iyi kaleciler düzeyine ulaştıran da yine o oldu. Bursaspor'da ise Harun Tekin'i Milli Takım'a yükseltmeyi başarmıştı, bu anlamda işinin ehli isimlerden biri. Bu yüzden de Şenol Güneş'in gözden çıkardığı bir kalecinin Galatasaray'da ne yapabileceği sorusu da kafaları karıştıran, bu transferde olumsuz algı yaratan durum ama Galatasaray'ın da eli kolu bağlı.

Mert Günok'u ikna edememek hataydı, bu çok net. Hakan Arıkan için de dünyaları istediler, bu transfer imkansız hale geldi. Yabancı kaleci ihtimali doğdu ama Boffin için çok fazla para verilmek istenmedi, genç potansiyel kaleciler düşünüldü ama en son Rajkoviç teklifi kabul etmedi derken kulübede yabancı oturtamamak ihtimali yüzünden de fazla bir yerli kaleci opsiyonunuz kalmıyor. Bu anlamda Cenk Gönen için negatif bakmıyorum, Muslera'nın arkasında iyi bir alternatif olabilir.

Yetenekli bir kaleci ama istikrarı sağlayamadığı gibi güven de veremedi. Bu yüzden de kariyeri genellikle 2. kaleci olarak geçti, bu sürede de Beşiktaş sürekli kaleci transferi yaptı. Buna rağmen sık şans buldu, en son Beşiktaş'ın Liverpool maçlarında Cenk Gönen'i izledik, tecrübesi de olan bir isim. Oynama şansı eline çok geçti, Avrupa Kupası'nda maçlara da çıktı, Milli Takım forması da giydi. 27 yaşında ayrıca, bir kaleci için en güzel dönem. Taffarel onun adına da bir şans olabilir, görmek lazım.  

Muslera sonrasında da Galatasaray'ın gündemi 2. kaleci konusu oldu, bu da yılların mevzusu. Aykut Erçetin, Ufuk Ceylan, Eray İşcan'ı izledik, baktılar olmuyor ve Sinan Bolat hamlesi geldi ama 2. kaleci anlamında da içine en çok sinen isim Cenk Gönen oldu..

1 yorum:

  1. cenk hayırlı olsun.neredeyse kale kolunu topa uzatamayan eray işcan a kalacaktı.ucuz yırttık :)

    o değilde ruud boffin çok iyi kaleci aga.eğer muslera giderse ilk düşünülmesi gereken isim olmalı bence.muslerayı 20 kağıda satıp 5 e boffini alırım düşünmeden:)

    bu arada scout listemi şimdiden çıkardım :) bkz:

    idealonbir.blogspot.com

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir