17 Ağustos 2015 Pazartesi

Chedjou'ya Övgü, Devamında Stoper Gerekliliği


Chedjou önemli, değerli. Oyun tarzını seviyorum. Geriden oyun kurar, topla çıkar, topu tutar ve çalımla sizi rahatlatır, ekstrası da duran toplarda gidip gol arar. Ama hava hakimiyeti çok yüksek bir stoper değildir, olduğu yerden sıçradığında çok yükselmez, aksine hareketli pozisyonlarda iyi kafaya çıkar. Yanında onu tamamlayacak, arkasını toparlayacak bir stoper oynadığında da tadından yenmez. 

Tabii biz bunu Galatasaray'da göremedik, Lille günlerini yazıyorum. Marco Basa, Adil Rami gibi isimlerle birlikte yükselmişti, sonra o Basa'nın Kjaer'i de yükselttiğini gördük. Galatasaray'da ise Semih Kaya ile birlikte ortalama bir ikili oldular, Semih Kaya Ujfalusi'yi arıyordu, Chedjou'nun da böyle bir lider aradığını söylemek lazım. 30 yaşına gelmiş bir stoperin hala lider bir oyuncu araması doğru mudur bilinmez ama Chedjou'nun tarzı itibariyle onun arkasını toparlayacak bir stopere ihtiyaç duyduğu da kesin.


Sivasspor maçına baktığımızda da Chedjou'nun Galatasaray adına maçın adamı olduğunu söyleyebiliriz. Sivasspor'un hücumda çok rahat top çevirdiği ve hızlı çıktığı, sık pozisyona girdiği bir maçtı. Bu tip maçlarda Muslera ön plana çıkardı ama Chedjou bu maçın kahramanı oldu. Yaptığı kritik müdahalelerin sayısı fazla, çok topa ayak soktu ve rakibin gol yollarına set çekti. 

O değil de Hakan Balta'yı Chedjou da Semih Kaya da seviyor, ikisi de birbirinden çok Hakan Balta ile daha iyi ikililer. Hakan Balta'nın tecrübesi önemli, arkayı toplamayı seviyor, sol beklikten de istifa etti ve kendini tamamen stopere adadı. Sadece sol bek kalsa bu kadar uzun Galatasaray kariyeri de olmazdı. Onun stoper olarak varlığı önemli, takımda yer alması gereken bir isim ama yetmez. Semih Kaya'nın da sık sakatlıkları artmaya başlayınca Chedjou'yu tamamlayacak bir lider arayışları hızlanmalı veya daha genç bir isim alınıp, bazı konularda risk almak ama geleceğe oynamak. İşin özü, her koşulda bir stoper gekerecek.

Kim gelir bilmiyorum, bilinen nokta stoper gerekliliği. Sağ bek ihtiyacı da mühim mesela, belki hem sağ bek hem stoper oynayan bir isim aranır ama kolay bulunmaz. Stoper gelmemesi durumunda da Galatasaray'ı sancılı zamanlar bekler. Chedjou & Balta oynadığında arkada bekleyen isim Koray Günter oluyor. Bu da alternatifsizliğin diğer bir resmi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir