27 Ağustos 2015 Perşembe

Chelsea'nin İmzası


Chelsea'nin kiralık futbolcu ağı, buna imza da demek lazım. İçerisinde Cuardado ve Salah gibi yıldızlar, Marin gibi beklentiyi karşılayamamış eski yıldızlar, ağırlıklı olarak genç, potansiyel barındıran futbolcuların bulunduğu bir kiralama ağı bu. Sınır olması gerekir mi gibi sorular var ama Chelsea ve Manchester City bu işi iyi yapıyor. Birçok futbolcuyu başka kulüplere kiralamış durumdalar ve neredeyse her bölgede potansiyel barındıran futbolcuları mevcut. Bunun da artı getirisi mutlaka oluyor. Chelsea'nın gözden çıkardığı futbolcu bile bir yıldız adayı olabiliyor ayrıca. Salah'ı önce Fiorentina sonra Roma kiralıyor, Cuardado Juventus'a gidiyor ve bu futbolculardan da sadece yarım sezon içerisinde vazgeçilebiliyor. İlginç de bir kadro yapısı..

2 yorum:

  1. Jose Mourinho ile ilgili okuduğun kitapların birinde sanırım Louis Lourenco kitabında Chelsea nin tüm dünya yayılmış futbolcu izleme araştırma ekibinden bahsediyordu. Tüm ülkelerde ki yetenekler izleniyor.Her üke izlediği kayda değer yeteneği bağlı olduğu o bölgenin merkezine bildiriyor. Örneğin Türkiye,Bulgaristan, Kosova, Sırbıstan,Bosna Hersek in gibi balkan ülkelerinin merkezi Yunanistan dı. Yunanistan ekibi bu ülkelerden gelen bilgileri değerlendirip merkez Londra ya iletiyordu. Böylesine büyük ciddi bir organizasyondan her sezon yetenek fışkırmasına şaşmamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. günümüzde transferleri managerler yapıyor aga.araştırdın buldun hemen alabilecekmisin???? transfer işleri biraz karışık işler aga.dünyanın en iyi scout ekibini kursanda bulduğun oyuncunun managerine mahkum oluyorsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir