7 Ağustos 2015 Cuma

Fernando Muslera Galatasaray'da, 7 Ağustos 2011


Galatasaray'ın seyrini değiştiren adam, tartışmasız. Oynadığı dört sezon itibariyle de (en azından benim izlediğim dönem için) Galatasaray tarihinin en iyi kalecisi. Taffarel diyebilirsiniz ama bunu söyleyen Taffarel, onun bu sözü üzerine de fazla konuşmak anlamsız. Geldiği gün "elleri küçük" diye dalga geçilen bu adamın yarattığı etkiyi yıllardır izliyoruz, umarım yıllar boyunca da izlemeye devam ederiz.

Kaleci transferi zor iş, özellikle de Galatasaray açısından. Yerli kaleci kültürü zaten yok, yine kendi izlediğim dönem adına konuşuyorum. En istikrarlısı Aykut Erçetin, öyle düşünün. Yabancı kalecilerde ise istikrar yakalanabiliyor, Taffarel gibi. Müthiş işler yaptık onunla. Devamında Mondragon, çok uzun yıllar bu kaleyi korudu ama Mondragon sonrası fetret dönemi gibiydi, birçok kaleci denendi, Leo Franco'dan De Sanctis'e kadar. Muslera'nın Galatasaray'a transferine kadar geçen dönem karanlık.

Muslera da büyük yatırım aslında. 25 yaşında geldi, büyük bir yatırımdı. Lorik Cana Lazio'ya gönderildi, Uruguay'daki takımına 6 küsür milyon avro'luk bir bonservis verildi. Kaleci için böyle bir yatırım yapıldığını ülke futbolu daha önce görmedi, Muslera bu anlamda da ezberi bozdu ve geçen yıllarda da Galatasaray'ın tüm başarılarında en büyük pay sahiplerinden biriydi. Fazla uzağa da gitmeyelim, geçen sezona bakın. Takımı şampiyon yapan isim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir