2 Ağustos 2015 Pazar

Galatasaray & Inter Ortak Geçmişi

Galatasaray adına sezon bugün başlıyor diyebiliriz. Oynanan diğer hazırlık maçları bir yana, Inter karşısında göstereceğimiz performans bazı sorular için cevap niteliğinde. Bunun yanında eski dost Mancini'yi görmek güzel olacak, aynı zamanda Melo'nun transferi, olası takas ihtimalleri, Inter'de gözden çıkan isimlerin Galatasaray'a önerilmesi derken bir hazırlık maçından öte. 

Galatasaray & Inter demişken nostalji sayfalarını karıştıralım dedim, Aslan Statistic hem Inter hem Galatasaray forması giyen bazı isimleri paylaşmış, onların bu paylaşımından yola çıkarak ben de durumu biraz daha detaylandırmak istedim. Güzel de bir nostalji olur, hem de akşam oynanacak maç adına iyi bir hazırlık.

Mircea Lucescu: Çok konuşulmaz, belki de hatırlanmaz ama 98-99 sezonunda Lucescu Inter'i çalıştırmıştır. Sadece 4 ay süren bir kariyerdi. 99-2000'de Rapid Bükreş'i çalıştırdıktan bir sezon sonra da Galatasaray'a geldi ve iki sezon takımın başında kaldı. Lucescu'nun Avrupa hanedanlığı da Galatasaray'la birlikte başlamıştır.

 
Hakan Şükür: Geçmiş dönemde kısa bir Torino macerası ile İtalya kariyeri başlamıştı ama gerçek anlamda İtalya kariyeri 2000-2001 sezonunda Inter'e transferiyle gerçekleşmişti. Hatırlıyorum o transfer sürecini, bosman henüz yürürlükte değildi ve bonservis pazarlığı uzun sürmüştü. Hakan Şükür'ün Inter günleri ise çok parlak geçmedi. Kendisini Lippi transfer ettirmişti ama Lippi'nin Inter günleri çok uzun olmayınca Hakan Şükür o forvet cenderesinin içerisinden çıkamadı. Sonrasında Parma'ya kiralandı, Blackburn'e gitti derken Galatasaray'a geri döndü.

Okan Buruk: Onun transferinde ise bosman kuralı yürürlüğe girmişti ve Emre Belözoğlu ile birlikte sözleşmelerinin bitmesinin ardından Inter yolunu tuttu. Onun da Inter günleri çok parlak geçmedi. Yaşadığı sakatlıklar da oldu, 2002 Dünya Kupası'nda bu yüzden çok fazla şans bulamamıştır mesela. 2 sezon sonra da Beşiktaş'a transfer oldu, devamında Galatasaray'a geri döndü.

Emre Belözoğlu: Farkı çok genç yaşta Inter'e gitmesi ve potansiyelinin çok yüksek olmasıydı. Genç yaşta Galatasaray'la büyük başarılar kazanmıştı. Onun da kariyerine sakatlıklar çok damga vurdu ama fena da bir Inter kariyeri olmadı, 4 sezon bu takımın formasına giydi ve bu 4 sezonun ardından Newcastle United'e transfer oldu, devamında da Fenerbahçe'ye.

Ümit Davala: Aslında listeye dahil etmeyebilirdik ama ilginç bir durumu var. Inter formasını hiç giymedi, başta bunu yazalım. Milan'a transfer olduğunda o sezonu parlak geçmedi, sezon sonunda da Galatasaray'a kiralandı. Bu kiralama gerçekleştikten sonra Milan, Simic'i transfer ederken Ümit Davala'nın haklarını da Inter'e verdi. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Inter'e geri dönmedi Ümit Davala, Werder Bremen'e kiralandı, devamında da bu takım tarafından satın alındı.

 
Wesley Sneijder: Transferi çok büyük bir olaydı. Sneijder, Inter formasıyla kariyer zirvesini görmüş bir isim. Şampiyonlar Ligi'ni kazandıkları sezon bana göre o sezonun da en iyi futbolcusuydu. Mourinho sonrası Inter günleri düşüş içerisindeydi ama form geçiçi klas kalıcı diye düşünürken Galatasaray'a transfer olması da tüm Dünya adına şaşırtıcı oldu. Galatasaray formasıyla da tekrar kendisini buldu derken Galatasaray'la yoluna devam ediyor. 

Roberto Mancini: Inter sezonları efsanedir. Juventus'un güçten düştüğü döneme denk gelmişti ve o yıllar İtalya'ya ambargo koydu ama beklenen Şampiyonlar Ligi başarısı gelmedi. Çok büyük paralar harcadılar, transferler yaptılar ama olmadı, sonrasında da kendisi ile yollar ayrılıp Mourinho başa geldikten sonra 2 sezon içerisinde o Avrupa başarısı da geldi. Devamında Manchester City'i Premier Lig şampiyonu yaptı ama aynı gerekçe orada da geçerli oldu. Galatasaray'a gelmesi de Mancini ismi anlamında bizler için büyük işti, belki beklenen başarı olan şampiyonluk gelmedi ama biraz daha uzun düşünülebilirdi. Şimdiki durağı ise yine Inter, değişen şey ise Juventus'un geri dönmesi. Değişmeyen ise Inter'in yine acımasız transferler yapması.

Goran Pandev: O da Inter formasıyla Şampiyonlar Ligi'ni kazanan isimlerden, o sezon bir nevi 12. adamdı. Sonrasında Napoli'ye gitti, geçen sezon ise Galatasaray'a transferi isim anlamında iyi göründü ama büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

Lukas Podolski: Geçen sezonun devre arasında Inter kendisini Arsenal'den kiraladı ama Podolski'nin İtalya günleri büyük bir hayal kırıklığı oldu. Çok da fazla şans bulamadı derken takımdan ayrılması da uzun sürmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir