31 Ağustos 2015 Pazartesi

Jason Denayer Galatasaray'da


Son bir haftanın gündemi Jason Denayer üzerineydi. İstanbul'a geldi, kesin gözüyle bakıldı, sonrasında ayrıldı ve Marsilya yolunu tuttu derken tükenen umutlar sonrasında işin içerisine Fiorentina, Leverkusen, Valencia girdi derken belki de Şampiyonlar Ligi faktörü sayesinde Galatasaray'ın teklifini kabul etti. Herkes adına yorucu bir süreç ama sonunda Galatasaray'ın kazanması da mutluluk verici.

Manchester City'nin büyük umutlar beslediği bir isim. Belçika futbolunun ortaya çıkardığı yıldızları zaten biliyorsunuz ki 20 yaşında Belçika Milli Takım'ına da seçiliyor ayrıca. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Celtic'de de 44 maça çıktı, İskoç Ligi'nin en iyi genç oyuncusu seçildi. Potansiyelinin yanında hazır da bir futbolcu, yaşı genç belki ama Celtic'in Avrupa Ligi macerasında da forma giydi. Bu anlamda geldiği gibi etki de edebilir.

İskoç Ligi'nde oynadığı 29 maçta 5 golü var mesela, Chedjou misali gol kozu ve Galatasaray'ın duran toplarda etkili olduğunu düşünürsek Chedjou ile birlikte gollere de imza atabilirler. Bu da özellikle Şampiyonlar Ligi sahnesinde çok büyük bir koz. Hızlı bir isim, hızından kaynaklı bir dönem bek olarak oynayabilir mi diye düşünüldü City tarafından ama bek olarak hiç kullanılmadı. Hızı en büyük silahı olan, çabuk, ikili mücadelelerde güçlü ve teknik de bir stoper. Potansiyeli ve yeteneği de yüksek, gelecekte kendisinden çok daha fazla söz ettirmesi mümkün. İzlediğim kadarıyla bunları yazıyorum, ilerleyen günlerde daha iyi takip eden, bilen arkadaşlardan rica ederiz ve işin daha teknik, detay analizini yaparız.

Galatasaray'ın bir stopere ihtiyacı vardı, hem de iyi bir stopere. Transferin ilk günlerinde tecrübeli bir isim düşünüyordum, lider olabilecek ve Chedjou'nun arkasını toparlayabilecek ama transferin son günlerine geldiğimiz şu zamanlarda da Denayer oldukça iyi iş. Semih Kaya'yı da sayarsak, Hakan Balta, Carole gibi isimlerle de stoper konusunda sorun yaşamayız diye düşünüyorum. Geçen sezon bu alternatifsizlik sorun oldu ama Hakan Balta'nın tecrübesi ile bunu kapatmıştık ama uzun vadede yaşı da gereği Hakan Balta'nın temposu düşüyor ve daha garanti bir isim gerekiyordu.

3 yorum:

  1. G.Saray çok önemli bir eksiğini Denayer ile gidermiş olması sevindirici. Çok önemli bireysel hatalar yapan ve taraftarın gözünde anlaşılmaz kredisi olan Semih Kaya yı oldum olası stoper olarak G.Saray yakıştıramadım. Umarız G.Afrika uzmanı teknik adam Muhsin Ertugral ın çok büyük övgüyle bahsettiği Denayer G.Saray a aranan ilaç olur.

    YanıtlaSil
  2. Beklediğimiz "Ujfalusi" etkisini yaratabilir mi sence? Diğer yandan Koray Günter kiralık gitse tecrübelense fena mı olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ujfalusi çok başka bir adam, Denayer o etkiyi yapamaz, farklı bir isim. Koray Günter kiralık gitse elbette iyi olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir