25 Ağustos 2015 Salı

Jason Denayer Mevzusu


Gelelim Jason Denayer konusuna. Hep söylüyorum, bu tarz genç, potansiyel adımlar atmak doğru bir transfer tarzıdır. Galatasaray transferde inanılmaz geç kaldı ve bazı futbolculara haddinden fazla güvenmenin acı faturasını yaşıyor ama son gelen haberler de biraz olsun yüzümü güldürmüştü. Denayer, potansiyel anlamda büyük geleceği olan bir isimdi. Transferin son durumu nedir bilmiyorum ama Galatasaray yönetimi İstanbul'a getirdiği Denayer transferini bitiremeyecek yeni bir yanlışa da imza atmış olacak. Satın alma opsiyonundan kaynaklı bu işin olmayacağını tahmin ediyorum ve Manchester City de böyle bir ismin opsiyonunu zaten size vermez, adamların gelecek anlamında beklentisi var. Siz bu transferi 1-2 yıl kiralık şekilde gerçekleştirebilirsiniz, sonra duruma bakarsınız ama Galatasaray 3-4 milyon avro gibi komik opsiyon bedelleri ile bu işi bitirmeye çalıştığında da haliyle futbolcuyu elinden kaçırıyor. Denayer'i İstanbul'a getirirken bunu bilmeniz lazımdı. Opsiyonsuz kiralamak istememeniz belki doğru ama bu durumu daha önce bilmiyor muydunuz sorusu akıllara geliyor ve yönetimin zaten kabarık eksi hanesine bir eksi daha atmış olurum ki Denayer gibi bir ismin alternatifini Serdar Aziz olarak belirlemek ise eksiden de adamı sınıfta bırakır. Denayer de Marsilya yolunu tuttu, oradan Leverkusen'e geçer belki. Arayışı devam ediyor ve onu kiralayacak takım da önemli bir iş yapmış olacak. Galatasaray yönetimi ise Denayer konusunda bir gün içerisinde yaşadıklarıyla birlikte beceriden ne kadar uzak olduğunu kanıtladı. Denayer konusu kapanmadı ama şu şartlarda zor görünüyor, inanmıyorum..

2 yorum:

  1. galatasarayda en büyük sıkıntı futbolcu maaşlarının acayip yükselmesi.şampiyon olundu manevi olarak hedef kalmadı.maaşlar yüksek maddi hedef te kalmadı oyuncularda.haliylen hedefsiz coşkusuz bir takım ortaya çıktı.birazda yaşlandı takım hocam.yönetiminde bir projesi yok.çünkü yönetim doğru bir sportif direktör atayamadı.

    2012 şampiyonluğu dışında son 3 sezonda dinamik ve kompakt bir takım izleyemedik aga.bireysel performanslar ve 10-20 dakikalık parlamalar başarıyı getirdi.

    yapılacak iş belliydi sezon başında ama yapılmadı ve geç kalındı.

    önce maaş dengesi aşağıya çekilecekti.takım gençleşecekti.zaten ekonomik durumlar kötü.bu operasyonu yapmanın tam zamanıydı.yapılmadı.

    başarıyı yakalamışken oyuncu satacaksın aga 3 e 5 e bakmadan.alıcı az çok bulursun.

    ama bu sezon muhtemelen bu takım orta sıralarda yer alacak.elinde kalacak maliyetli oyuncular aga.

    YanıtlaSil
  2. Denayer G.Saray ın için çok yerinde doğru seçimdi..Transferin gerçekleşmemesine üzüldüm. Denyaer in görüşme yapmadan geri dönmesinde sebebin satın alma opsiyonu olduğunu sanmıyorum. Denayer avrupa da piyasası olan genç yetenekli futbolcu. Büyük olasılıkla G.Saray ı şampiyonlar ligi sahnesinde olabilmek için tercih etmişti. Ancak menajeri ile birlikte Osmanlı karşısında izlediği G.Saray ın şampiyonlar ligi seviyesinin çok altında bir takım olduğunu gördü.G.Saray gibi takım savunmasında ciddi zaafları olan bir takımın defansında yer almanın kariyerine olumsuz etkileyeceğini fark etti.
    Serdar Aziz i son G.Antep maçında dikkatle izledim.Öylesine hatalar yaptı ki iyşallah G.Saray a gelmez dedim. Şota nın kadroda istemediği U.Demirkök düşünmek bile istemiyorum. Sezon a Semih,Koray,H.Balta ile devam edilmesi durumunda içlerinde yine de H.Balta en mantıklısı görünüyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir