31 Ağustos 2015 Pazartesi

Kevin Großkreutz Galatasaray'da


Diğer takımların yaptığı akılcı işleri yazdım durdum. Mbia, Cavanda, Marin, Beck, Şener Özbayraklı, Fernandao misali. Bonservisi elinde olan veya makul paralara alınacak isimler, aylardır yazıyoruz onu da. Galatasaray bu tip hamlelere girişmedi, bazı konularda gereksiz ısrar etti derken son güne geldik. Akşam pazarı deriz bu döneme, kim gözden düşerse onu alırsın veya almak istediğin herhangi bir isim için bir ay önce ödeyeceğinden çok daha fazlasını verirsin.

Kevin Grosskreutz ise o makul hamlelerden biri. 27 yaşında, Şampiyonlar Ligi finali tecrübeli, uzun zamandır Dortmund forması giyen, Alman Milli Takım'ı havuzunda yer alan bir futbolcu. Dortmund'da gözden çıkması biraz da oynamak istemesinden, Tuchel'in yeni düzeninde ona yer yok ama Klopp'un düzeninin de büyük jokeriydi. Özellikle Dortmund'un Şampiyonlar Ligi finali gördüğü dönemde Klopp onu hemen hemen her pozisyonda kullandı ki fayda da sağladı. Grosskreutz ile büyük bir joker kazanıldı, birçok pozisyonu bir futbolcuyla ve iyi şekilde alternatif altına aldık.

Eleştirileri anlamam, burası Türkiye ve bu ligde mücadele gücü üst düzeyde olan, savaşan futbolcular her zaman baş tacı, daima yer var. Grosskreutz'un da en önemli özelliği mücadelesi, savaşı. Klopp'un ölümcül pres silahında önemli bir yer tutan isimdi. Tribünlerle de bütünleşebilmesi, onun kalbine oynanması saha içerisinde isyan eden bir futbolcu daha kazandık anlamına gelir.

Grosskreutz'un nerede kullanılacağı mühim. Yeni bir orta saha alınacak mı bilmiyorum, Dzemaili de gitti derken beklentim var ama takım içerisinden de bu sorun çözülebilir. Jose Rodriguez ilk alternatif, Grosskreutz'u da buraya yazmak mümkün. Mücadele gücü ve enerjisi ile ortada sırıtmaz, pas oyununa da yatkındır. İlk olarak sağ bek için düşünüyoruz tabii, Telles'in yokluğunda sol bek için de alternatif, sol veya sağ açık gibi de kullanılabilir. Teknik düzeyi düşük ama temposu yüksek. Beşiktaş'ın Ekrem Dağ'ı vardı, çok eleştirilirdi ama Mustafa Denizli kendisini her yerde oynatırdı, o şampiyonlukta da pay sahibiydi. Bu tarz adamlara her zaman ihtiyaç oluyor.

Öyle ki yeri geldi kaleye bile geçti. Son 5 sezonuna baktığımızda da 205 maçta 22 gol atıp, 34 asist yaptı. Sakat deniliyor ama öyle değil. Dortmund II takımıyla maçlara çıktığı gibi yakın geçmişe de baktığımızda oynama istikrarıyla göze çarpan bir isim. Bu yüzden sakatlık algısı yaratmak yanlış. Maddi duruma da baktığımda çok makul, iyi bir transfer.

Özetlemek gerekirse, Alman olsun taştan olsun. Ayrıca Dortmund'un çocuğu, daha ne isterim. Tam bir görev adamı, joker, çalışkan, mücadeleci bir isim. Ne ararsan var, sıkıştığın her pozisyon için sana hamle silahı veriyor..

3 yorum:

  1. muhtemelen sağ açık pozisyonunda oynayacak.sabri kevin sağ kanadı olacak.

    poldi-sneijder-kevin üçlüsünü izleyeceğiz.ileride burak tek forvet.bu dörtlü arasında sadece kevin in pres gücü var.

    olumlu bir transfer .istatistiklerine baktığımızda 6 gol 6 asist lik bir katkı yapması işten bile değil.

    YanıtlaSil
  2. Tas gibi kadro oldu Simdi mesele takim olabilmek Artik belki Selcuk efendi de kendine gelir.. Ne zamandir "idare" ediyor Hollanda-Alman iyidir , ahlaklidir

    YanıtlaSil
  3. o değilde transfermarkt dan baktım kevin in oynadığını bölge genelde sol açık pozisyonu.
    cl finalinde de sol açıkta oynamış.izlediğim dortmund maçlarında genelde ya sağbek (pişcek sakattı o dönemler) yada sağ açık pozisyonundaydı.yada aklımda öyle kalmış.

    ama genel kariyerinde ideal mevkisi sol açık gözüküyor.en azından transfermarkt a göre.

    enteresan olan geçen sezon şampiyonlukta kilit rol oynayan yasinin oynadığı yere pres yapmayan poldi ve pres yapabilen kevin alındı.

    bu durumda hala sağ açık soru işareti değil mi? yada şöyle düşünülebilir.kevin sağbek te oynar.oyun bilgisi ile defansif açıdan sıkıntıları çözer.yaşı itibariylede gidip gelir kanatta.sabrinin bu durumda sağ açık pozisyonuna evrilmesi işten bile olmaz.zaten sabri nin orjini sağ açık değil mi?son dönemde baktığımızda oldukça isabetli ortalar yapmaya başladı.enteresan tabi.

    sabride sıkıntı olan fiziksel açıdan düşmesi ve gidip geri dönememesi.bide savunma yapmayı bilmemesi.orjininde yok savunmak.

    sabri böyle isabetli ortalar yapmaya devam edecekse sağ açık oynasın aga.yararlıda olur.ayrıca trevela paslarıda fena değil:)

    sol açıkta ise yasin ve poldi dönüşümlü olarak oynarlar.şu poldiyi gördükten sonra yasine büyük haksızlık yapıldı aga.benim izlediğim poldi ortasahalaşabilen bir kanat forvet idi.fazla pres yapmasada orta sahaya pas opsiyonu olmak için gelirdi.ama galatasarayda bu yok.topu kaptırıyor 2 metre yanında top rakipte öyle seyrediyor aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir